Netālu no Neapoles līča atrodas viena no skaistākajām pasaules salām – Kapri. Itāļi šo salu visbiežāk piemin tieši ar šī ēdiena izcelsmi. Un tiešām, tulkots no itāļu caprese – “salāti no Kapri”. Ja jūs ticat šai teorijai, tad ēdiens ir apmēram 250 gadus vecs. Bet pastāv iespēja, ka arī senajā Romā, proti, vairāk nekā 2000 gadus atpakaļ, šī recepte bija iecienīta. Viena no svarīgākajām sastāvdaļām, kas uzkodu padarīs neaizmirstamu slēpjas mērcē.
Sastāvdaļas
- Mocarella 250g
- Šķipsna malto melno piparu
- Baziliks – 1 saišķis
- Valrieksti 30g
- Citronu sula 1 ēdamkarote
- 3 – 4 tomāti
- 60 ml olīveļļas
- Parmezāns 30g
- 2 ķiploku galviņas
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Lai pagatavotu pesto, noplūciet no bazilika lapiņas un noskalojiet. Tad lapas liek blenderī (pāris lapiņas atstāj dekorēšanai). Pievieno sieru, valriekstus, ķiploku, olīveļļu. Beigās pievieno citronu sulu.
Tomātus sagriež 5 mm biezās šķēlēs.
Izkārto uz šķīvja pamīšus mocarellu un tomātus un pa virsu pārlej pesto.