Ne vienmēr atrodas laiks un spēks, lai pieķertos pie kāpostu skābēšanas. Nu un ne vienmēr vajag skābēt desmitiem burku, lai pēc tam nezinātu kur tos likt. Šeit būs recepte ātri pagatavojamiem kāpostiem. Tas ir ekspress variants tiem, kam nevajag daudz produkta. Pa desmit minūtēm var sagatavot kāpostus un pēc divām dienām jau pasniegt galdā.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Izgriež kāpostam kacenu un sasmalcina kāpostus smalkās sloksnēs.
Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves. Saliek sagatavotos produktus maisiņā, pievieno sāli un cukuru. Stingri aizsien maisiņu un sajauc kārtīgi visas sastāvdaļas.
Maisiņu ieliek ledusskapī uz 6 stundām, pēc tam atkal apmaisa. Atkārto šo procedūru vairākas reizes un pēc divām dienām kāposti būs gatavi. Maisiņā kāposti sāks suloties, tāpēc svarīgi, lai maisiņā nebūtu caurumu. Ja ir vēlēšanās, tad skābēšanas gaitā var pievienot piparus pēc garšas un pirms pasniegšanas – smalki sagrieztus sīpolus.