Mīļāko augļu un ogu sezona jau tūlīt būs klāt. Tas nozīmē, ka varēs ne tikai mieloties ar svaigām ogām, bet sagatavot kaut ko garšīgu ziemai. Piedāvājumā recepte aveņu ievārījumam ar banāniem. Jūs noteikti tiksiet galā ar šo recepti, pat ja nekad agrāk neesat vārījuši ievārījumu. Pirmkārt, jums nevajadzēs vairāk kā 30 minūtes. Otrkārt, aveņu ievārījums gatavojas no pavisam maz sastāvdaļām. Produktu daudzumu regulējiet pēc garšas.
Sastāvdaļas:
- Cukurs – 800g
- Banāni – 250g
- Avenes – 1kg
- Citronskābe – 1 tējk.
Pagatavošana:
Nomazgā un saliek katliņā ar biezu apakšu avenes. Ar blenderi sasmalcina ogas līdz veidojas putriņa. Notīra un smalki sagriež banānus, samaisa ar avenēm. Pievieno cukuru un citronskābi.
Kārtīgi samaisa un liek katliņu uz uguns. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni uz minimālo un vāra vēl 10-20 minūtes. Ik pa laikam pamaisa masu un noņem putas.
Sterilizē burkas. Salej ievārījumu burkās, hermētiski aiztaisa un apgriež burkas otrādi. Apsedz ar siltu dvieli un ļauj pilnībā atdzist. Ievārījumu glabā pagrabā vai ledusskapī. Ja vēlaties lai ievārījums ir biezāks, tad vāriet ilgāk – apmēram 30-40 minūtes. Labu apetīti!