Ātri pagatavojami gurķīši uzkodai

edzive

Šie gurķīši patiks daudziem, jo tos pagatavot var burtiski dažu minūšu laikā. Tos var pagatavot kā piedevu pusdienās vai vakariņās. Tie ļoti labi izskatīsies arī uz svētku galda.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gurķu
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 ķiploks
  • 5 ēdamkarotes 9% etiķa
  • augu eļļa
  • sāls

Pagatavošana:

  • Gurķus rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, sagriežam katru 4 daļās. Sagatavotos gurķus liekam bļodā.
  • Mazgājam dilles, nosusinām, smalki sakapājam.
  • Nomizojam ķiploku un sagriežam smalkos kubiņos.
  • Dilles un ķiploku pieliekam gurķiem, pieberam sāli, pielejam etiķi un mazliet augu eļļas. Visu samaisām, pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam iemarinēties uz 30 – 40 minūtēm.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More