Zemeņu ievārījums “Rubīns”

edzive
Sastāvdaļas
  • 1 kg mazu zemeņu
  • 200 g rožu ziedlapiņu
  • 1,2 kg cukura
  • 100 ml ūdens
  • pustējkarote citronskābes
Pagatavošana

Sagatavotas zemenes liek katlā un apber ar pusi norādītā daudzuma cukura. Atstājiet uz nakti. No ūdens un pārējā cukura pagatavojiet sīrupu. Ūdeni un cukuru liek uz uguns, pievieno rožu ziedlapiņas, citronskābi un izvāra. Pēc tam ar sīrupu pārlej ogas un vāra 5 minūtes uz nelielas uguns. Tad katlam ļauj pilnībā atdzist. Tad atkal ievārījumu uzvāra aptuveni 10 minūtes un pilda burkās.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More