10 vienkāršas idejas ar ko pildīt groziņus

edzive

Tā kā svētki jau klauvē pie mūsu druvīm, daudzi domā, ko lai svētku galdā liek šogad.

Sāļie vai saldie groziņi ar visdažādākajiem pildījumiem ir lielisks risinājums un papildinājums svētku galdam – tie ir ne tikai gardi un viegli baudāmi, bet arī ļoti grezni. Tajos pildīt var ļoti daudz ko, taču parasti, kad tiešām pienāk brīdis, kad ļoti vajag, neviena recepte, kā par spīti, nav pa rokai.

Mūsu redakcija ir pacentusies, sagatavojot pāris interesantus veidus, kā pildīt groziņus. Saglabājiet tos un vajadzības gadījumā lieciet lietā!

Biezpiens (vai krēmsiers) ar zaļumiem

Būs nepieciešami 100 g biezpiena (var izmantot arī krēmsieru) + viena ķiploku daiviņa + 1/2 glāze sasmalcinātu diļļu. Ķiplokus izspiediet caur ķiplokspiedi, sajauciet kopā ar biezpienu un zaļumiem. Gatavos groziņus dekorējiet ar dažādiem zaļumiem vai saldās paprikas šķēlītēm.

2

Olu pastēte

Būs nepieciešami 5 olu dzeltenumi + 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu + 1 ēdamkarote biezpiena vai krēmsiera + 1 ēdamkarote majonēzes + 1 tējkarote sinepju. Olu dzeltenumus sasmalciniet ar dakšiņu un sajauciet kopā ar pārējām sastāvdaļām.

3

Kūpinātas zivis ar gurķiem

Būs nepieciešami 200 g kūpinātas skumbrijas (vai kuprlaša) + 1 svaigs gurķis + 1 ēdamkarote majonēzes + 1 tējkarote sinepju. Zivij noņemiet ādu un sasmalciniet to mazākos gabaliņos, gurķi sagrieziet mazos kubiciņos. Sajauciet kopā visas sastāvdaļas.

4

Konservēti ananasi ar cieto sieru

Būs nepieciešama 1 glāze rīvēta cietā siera + 1 ķiploka daiviņa + 4 ananasu šķēlītes + 1 ēdamkarote majonēzes. Ananasus sagrieziet smalkos kubiciņos, ķiploku izspiediet caur ķiplokspiedi. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisiet.

5

Avokado krēms

Būs nepieciešams 1 avokado + 2 ēdamkarotes citronu sulas + 1 ēdamkarote olīveļļas + 2 ēdamkarotes biezpiena (vai biezpiena krēma) + baziliks. Nomizojiet avokado, sagrieziet to un aplejiet ar citronu sulu. Kopā ar citām sastāvdaļām lieciet avokado blenderī un sajauciet.

6

Lasis un krēmsiers

Būs nepieciešami 100 g mazsālīta laša + 100 g krēmsiera + zaļumi + citrons. Lasi sagrieziet smalkos gabaliņos, sieru samaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem. Katra groziņa pamatā klājiet krēmsiera maisījumu, pa virsu lieciet pāris laša gabaliņus. Izdekorēt jau tā daiļo kompozīciju varat ar citrona šķēlīti.

7

Vista ar papriku

Būs nepieciešami 300 g vārītas vistas filejas + 1 paprika + 1 svaigs gurķis + 1 ēdamkarotes majonēzes. Vistas fileju un papriku sagrieziet smalkos gabaliņos. Gurķus nomizojiet un arī smalki sagrieziet. Sajauciet sastāvdaļas ar majonēzi.

8

Mencu aknas ar olām

Būs nepieciešams 1 iepakojums mencu aknu + 2 vārītas olas + 2 nelieli sālīti gurķi + 1 sarkanais sīpols + 2 ēdamkarotes majonēzes. Aknas ar dakšiņu sasmalciniet, olas, gurķi un sīpolu sagrieziet pēc iespējas smalkāk. Visas sastāvdaļas sajauciet kopā ar majonēzi.

9

Olas un redīsi

Būs nepieciešamas 5 olas + 1 redīss + 2 sīpolu šķēles + 2 ēdamkarotes majonēzes. Vārītās olas sasmalciniet, redīsus sarīvējiet, sīpolus smalki jo smalki sagrieziet. Visu sajauciet kopā ar majonēzi. Groziņus dekorējiet ar plānām gurķa šķēlītēm.

10

Ar sēnēm un sieru

Būs nepieciešami 200 g šampinjonu + 100 g cieta siera + 100 g konservētas kukurūzas + dilles + 1 ķiploka daiviņa. Sēnes smalki sagrieziet un nelielā augu eļļas daudzumā apcepiet tās. Sieru nepieciešams sarīvēt, ķiplokus un zaļumus sasmalciniet. Visu samaisiet kopā ar majonēzi.

11

Ja Jums nepatīk majonēze, kas tiek izmantota teju katrā no receptēm, varat paši gatavot zemu kaloriju daudzumu mērci, kas lieliski noderēs arī svētku galdam!

Noteikti saglabājiet šīs receptes sev un dalieties arī ar draugiem! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More