Vasaras vakaros gatavoju bļodu ar olu salātiem un atceros savu gudro mammu

edzive

Olu salāti ir kļuvuši par mūžīgo klasiku un tiem ir daudz un dažādu variāciju. Katra saimniece tos gatavo citādi, bet ir dažas versijas, kuras kļūst par iecienītāko un bieži parādās uz ēdamgalda. Kad ciemojos pie savas mammas, viņa gandrīz vienmēr ir pagatavojusi šos salātus. Ikdienā man ne visai patīk salāti ar majonēzi, bet šai versijai es nevaru pretoties. Turklāt tie ir ļoti ātri pagatavojami, jo visas sastāvdaļas ir gandrīz ikvienā ledusskapī.

Sastāvdaļas:

  • 2 vārītas olas
  • 1 sālīts gurķis
  • 20g majonēzes
  • 15g franču sinepju
  • dilles
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Vispirms pagatavosim mērci: majonēzi sajauc ar sinepēm un sakapātām dillēm. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Novārītās olas sagriež mazos kubiciņos.

Arī sālīto gurķi sagriež kubiņos, tad olu samaisa ar gurķi, pievieno mērci un voilā! salātiņi gatavi. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi! Starp citu, majonēzi pavisam mierīgi var aizstāt ar krējumu vai balto jogurtu. Tāpat marinētu vai sālītu gurķi var aizstāt ar svaigu. Iedvesmojoties no mammas olu salātiem, es mazliet recepti transformēju un pievienoju vēl pāris sastāvdaļu. Tie izdevās izvcili un, lūk, recepte:

Sastāvdaļas

  • 2 vārītas olas
  • 2 sālīti gurķi
  • 100g cietā siera
  • 20g krējuma vai jogurta
  • 15g franču sinepes
  • rukola
  • dilles un pētersīļi
  • 2 ķiploku daiviņas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Gurķus un olas sagriež mazos gabaliņos. Sarīvē sieru. Rukolu nomazgā un nosusina ar papīra dvieli. Saspiež ķiplokus un visas sastāvdālas samaisa.

Salātus var pagatavot bez rukolas – tie izrādās tikpat garšīgi. Bet, manuprāt, tā ļoti labi sader ar olu, tāpat kā jebkuru citu zaļumu. Bet sieram ir galvenā loma šajā receptē, tas paspilgtina salātus. Es iesaku jums ņemt holandiešu vai goudas sieru.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More