Svaigi salāti ar vistu un kā tos pagatavot ne tikai svētkiem, bet arī ikdienā

edzive

Lai pagatavotu garšīgus salātus nevajag tajos salikt neskaitāmas sastāvdaļas. Tieši otrādi – jo mazāk sastāvdaļu, jo izsmalcinātāka garša. Galvenais, lai būtu pikantas notis. Šoreiz pagatavosim svaigos salātus ar vistu. 

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 300g
  • Sīpols – 1gb
  • Olas – 3gb
  • Tomāts – 1gb
  • Cukurs – 1 ēd. kar. 
  • Etiķis – 2 ēd. kar. 
  • Majonēze – 2 ēd. kar. 
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana: 

Priekšlaicīgi jāiemarinē sīpols. Sagriež pusgredzenos, samaisa ar cukuru un etiķi. Atstāj marinēties uz vairākām stundām. Kad sīpoli gatavi, var sākt gatavot salātus. Olas izvāra un sagriež kubiņos. Tomātu arī sagriež kubiņos. Ja nevēlas salātos lieku mitrumu, tad var izņem tomātam viduci, kaut gan tā ir tomāta labākā daļa. Vistas gaļu novāra sālsūdenī, atdzesē un sagriež kubiņos.

Ja vēlaties salātus vēl garšīgākus, tad vistiņu var cept cepeškrāsnī garšvielās. Der arī žāvēta vistiņa. Savieno visas sastāvdaļas: olas, vistu, tomātu un marinētos sīpolus. Pievieno majonēzi, samaisa un var pasniegt. Ja seko savai figūrai, tad majonēzes vietā var likt mērci, kas pagatavota no jogurta un sinepēm. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More