It kā tik vienkārši, bet tajā pašā laikā ļoti gardi salāti!
Sastāvdaļas
- Plaušas – 400g
- Sīpoli – 4gb
- Burkāni – 2gb
- Sāls
- Pipari
- Krējums vai majonēze
Lasi arī: Salāti ”Sniegotā nakts”
Pagatavošana
Plaušām jābūt gaišām, vienmērīgā krāsā.
Sagriež gabaliņos un stundu mērcē ūdenī. Pēc tam vāra desmit minūtes sālsūdenī.
Nedaudz atdzesē un samaļ gaļasmašīnā, pievieno sāli, piparus un cep uz pannas eļļā ap trīsdesmit minūtes. Plaušām jāsanāk mīkstām, bet ne sausām. Cepot var pievienot nedaudz ūdeni lai sautējas. Sīpolus smalki sagriež un apcep līdz ķļūst zeltaini. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un arī apcep.
Uz šķīvja kārto kārtās – plaušas, sīpoli, burkāni, plaušas, sīpoli, burkāni. Starp kārtām liek mazliet krējumu vai majonēzi. Dekorēt var ar dillēm vai lociņiem.