Šogad šie salāti būs svētku galda aktualitāte. Skaisti, maigi un garšīgi salāti. Viegli pagatavojami.
Sastāvdaļas
- Vistas fileja – 1gb
- Burkāni – 2gb
- Marinēti šampinjoni – 250g
- Olas – 5gb
- Siers – 125g
- Sīpols – 1gb
- Cukurs – 15g
- Etiķis 9% – 15ml
- Ūdens – 100ml
- Majonēze
- Sāls
Dekorēšanai
- Olīvas – 3gb
- Vārītā desa – 1 šķēle
- Žāvēta desa – 2 šķēles
- Lociņi
Lasi arī: Uzkoda – Ziemassvētku vecītis
Pagatavošana
Sākumā izvāra vistas fileju, burkānu, olas. Sīpolu smalki sagriež un liek cukurs, etiķa, ūdens marinādē.
Uz pasniegšanas trauka ar majonēzi zīmējam peles formu. (Kā liela pile). Vistas fileju un marinētus šampinjonus smalki sagriež, burkānus sarīvē.
Pirmo kārtu liek burkānus, uzber nedaudz sāls, uzspiež majonēzi kā sietu. Tālāk liek vistas filejas kārtu un atkal majonēzi. Tad šampinjonu kārta un majonēze. Uz šampinjonu kārtas liek viegli izspiestus marinētos sīpolus. Pa virsu uzrīvē olu dzeltenumus un viegli pasāla.
Tad uzspiež majonēzi un izlīdzina pa visiem salātiem. Pašās beigās uzrīvējam olu baltumus, izlīdzina un sakārto visu tā lai veidojas mūsu peles forma. Nedaudz pasāla.
Apkārt salātiem saliek smalki sagrieztus lociņus.
Dekorē pelīti-acis un deguns no olīves, ausis no žāvētas desas, ūsas no lociņiem, asti veido no vārītās desas.