Šie salāti daudzviet ir kļuvuši par klasiku un to pagatavošanai nepieciešamas 7 sastāvdaļas, tie būs gatavi pusstundā.
Sastāvdaļas
- 350g kartupeļu
- 1 maz sīpols
- 5 olas
- 6 nelieli burkāni
- 180g konservētu sardīņu
- 200g majonēzes
- sāls un pipari pēc garšas
Lasi arī: Karaliskā salātu recepte ar šampinjoniem
Pagatavošana
Atver zivju konservus, notecina lieko sulu un saspaida zivis ar dakšiņu. Tad plānā kārtiņā liek traukā, kurā salātus gatavosiet. Novāra kartupeļus un burkānus un sasmalcina uz smalkas rīves. Kartupeļus un burkānus klāj kā otro un trešo kārtu uz salātiem. Tad apkaisa ar pipariem un sāli un uzspiež majonēzi.
Atsevišķā bļodā liek sasmalcinātus sīpolus, aplej tos ar verdošu ūdeni, pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un 1 tējkaroti sāls. Pēc 10 minūtēm nolej lieko ūdeni un sīpolus uzliek uz papīra salvetes, lai tie nosusinās. Tad liek kā nakamo slāni un atkal uzspiež majonēzi. Tad notīra vārītas olas, atdala baltumu no dzeltenuma, sarīvē uz rīves un liek salātos. Kā pēdējo kārtu liek rīvētu olas dzeltenumu un zaļumus.