Salāti “Grāfs”: nopietni konkurenti siļķei kažokā

edzive

Šie salāti ir lieliski svētku galdam, jo īpaši, ja esat iecienījuši siļķi kažokā!

Sastāvdaļas

  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 vārīta vistas kāja
  • 1 vārīts kartupelis
  • 1 vārīta biete
  • 100g konservētu zirnīšu
  • 100g žāvētu plūmju
  • 50g valriekstu
  • 6 cieti vārītas olas
  • majonēze
  • 200g etiķa
  • 200g ūdens
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Ņem sarkano sīpolu (šajos salātos ir vajadzīgs tieši sarkanais, nevis baltais sīpols) un sagriež mazos gabaliņos.

Tad aplej tos ar etiķi un ūdeni. Var pievienot 1 tējkaroti cukura.

Salāti būs jākārto slāņos, tāpēc nepieciešams vai nu trauks ar 20cm diametru vai arī cepamā forma. Pirmais slānis ir gaļa. Uzvāra vistas kāju, kad tā atdzisusi, to sagriež kubiņos. Nākošais slānis ir sīpoli. Tiem pa virsu liek majonēzi.

Nākošais slānis ir kartupeļi, kas sarīvēti uz rupjas rīves. Kartupeļus apkaisa ar sāli, tad liek virsū sīpolu un atkal majonēzi.

Nākošais ir biešu slānis. Atkal sarīvē uz rupjas rīves, iesāla, iepiparo un apklāj ar majonēzi.

Tālāk valriekstus un plūmes sasmalcina. Tad slānī liek zaļos zirnīšus, plūmes un valriekstus un visu apsmērē ar majonēzi.

Tad ņem olas dzeltenumu un sarīvē uz rīves. Kad salāti gatavi, tos ieliek uz 3h ledusskapī.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More