Baklažānu salāti ar olu un sīpolu

edzive

Baklažāns augustā starp violetajiem dārzeņiem ir karalis. Mūsu reģionā ieceļojis no tālām zemēm un ne katrs zina kā to gardi pagatavot! Lūk, brīnumgarda recepte.

Sastāvdaļas

  • 3 vidēja izmēra baklažāni
  • 3 olas
  • 2 mazi sīpoli
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • cukurs, sāls un pipari pēc garšas

Sastāvdaļas marinādei

  • 1 tējkarote cukura
  • pustējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes etiķa
  • 70ml ūdens

Pagatavošana

Novāri un speciālās ierīces sagriez olu.

салат из баклажанов с луком и яйцом

Nomazgā baklažānu un sagriez mazos stienīšos. Iesāli un ļauj pusstundu nostāvēties, lai pazūd rūgtums.

салат из баклажан с луком

Tagad iemarinē sīpolus. Sagriez sīpolu smalkos stienīšos un pievieno marinādes sastāvdaļas (ūdeni, cukuru, sāli un etiķi). Samaisi un ļauj 15 minūtes nostāvēties.

салат из баклажанов с луком и майонезом

Uzkarsē pannu un saulespuķu eļļā apcep baklažānus 6 – 8 minūtes un ne vairāk. Lai atbrīvotu baklažānus no taukiem, pēc cepšanas uzliec tos uz papīra salvetes.

салат из баклажанов с луком и яйцом

Tad liec baklažānus bļodā, pieliec sagriezto olu un sīpolus. Pievieno sāli un majonēzi un visu rūpīgi samaisi. Tad salātus liec ledusskapī uz pusstundu.

салат из баклажанов с луком

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More