Iedomāsimies, ka ir svētku diena un galds ir pārkrauts ar salātiem, kas nu jau kļuvuši par rutīnu. Ja vēlaties uz galda uzlikt kaut ko jaunu un iespaidīgu, tad šīs receptes būs tieši jums! Šīs receptes ir vienkāršas, bet ļoti gardas! Sagriez, sajauc un pasniedz!
Vistas un korejiešu burkānu salāti
Sastāvdaļas
- 300g kūpinātas vistas;
- 350g konservētas kukurūzas;
- 200g Korejas burkāni;
- 2 ķiploku daiviņas;
- 60g rozīnes;
- 2 ēd.k. apelsīnu sula;
- 1 tējk. citronu sula;
- pustējk. medus;
- 3 ēd.k. krējuma;
- sāls pēc garšas.
Lasi arī: Sātīga uzkoda ”Garšīgā” – no galda vienmēr pazūd pirmā
Pagatavošana
Vistas gaļu sadala šķiedrās un liek bļodā. Pievieno kukurūzu un burkānus. Iepriekš ūdenī izmērcē rozīnes un sasmalcina ķiploku. Sajauc krējumu ar citronu un apelsīnu sulu un medu. Pievieno mazliet sāls un salātus aplej ar mērci.
“Pikantie” salāti
Sastāvdaļas
- 100g cietā siera;
- 2 saldskābi āboli;
- 3 ēd.k. valriekstu;
- 1 ēd.k. krējuma;
- sāls pēc garšas;
- melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Sieru sarīvē uz smalkas rīves, sasmalcina riekstus, sarīvē ābolus uz rupjākas rīves. Pievieno garšvielas, sāli un visu sajauc ar skāno krējumu.
“Kioto” salāti
Sastāvdaļas
- 200g zivju konservi (sardīņu, skumbriju u.c.);
- 1 glāze vārītu rīsu;
- 1 sīpols;
- zaļie lociņi;
- 2 vārītas olas;
- melnie pipari pēc garšas;
- majonēze pēc garšas.
Pagatavošana
Nolej eļļu no zivju konserviem, zivis saspiež ar dakšiņu. Pievieno sakapātu sīpolu, olas, zaļos lociņus un vārītus rīsus. Pievieno sāli un majonēzi, un visu kārtīgi samaisa.
Salāti “Mana vistiņa”
Sastāvdaļas
- 450g konservētu zirnīšu;
- 300g vārītas vistas filejas;
- 2 saldskābi āboli;
- zaļie lociņi;
- dilles;
- sāls;
- melnie pipari;
- majonēze;
Pagatavošana
Sagrieziet visas sastāvdaļas, pievienojiet sāli, piparus un majonēzi, un visu samaisiet.
“Grieķu” salāti
Sastāvdaļas
- 150g ķirštomātu;
- 200g salātu mikss;
- 1 paprika;
- 100g olīvas;
- 100g brinzas;
- 1 ēd.k. sinepes;
- 0,5 sarkanais sīpols;
- 1 tējk. citronu sulas;
- 2 ēd.k. olīveļļas;
- 0,5 tējk. medus;
- sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Uz šķīvja skakārto salātu lapas, sagriež uz pusēm ķirštomātus un ber pa virsu. Tāpat ber olīvu pusītes. Sasmalcina papriku. Sīpolus sagriež gredzenos un kubiņos brinzas sieru, tad visu kārto uz šķīvja. Atsevišķā trauciņā gatavo mērci – sajauc medu, sinepes, citronu sulu un olīveļļu, pievieno sāli un visu kārtīgi samaisa. Mērci lej uz salātiem.
Avots: zeltene.eu