Vistas gaļa izdodas mīksta un kūst mutē, jo gatavojas savā sula, savukārt lavašs ir piesūcināts ar vistas aromātikso buljonu un ēdiens izdodas pārsteidzoši gards un smaržīgs.
Sastāvdaļas:
- Lavašs -1 gab.
- Vistas gaļa – 1,5 kg.
- Sāls – 1,5 tējk
- Sinepes – 1 tējk
- Citronu sula – 2-3 ēdamk.
- Skābais krējums – 3 ēd.k.
- augu eļļa – 3 ēdamk.
- Melnie pipari – pēc garšas
GATAVOŠANAS METODE
Sākumā sagatavosim vistu stilbiņus, to svars ir 1,5 kg, sagriež 2 daļās, ja vēlaties, varat atdalīt no kauliem. Liek bļodā, pievieno 1,5 tējk. sāls, izlaiž caur presi 5-6 ķiploka daiviņas, pievieno 3 ēd.k. skābā krējuma un 3 ēd.k. augu eļļas.
Pievieno 1 tējk. sinepes, pievienoju asās krievu sinepes, un pievienoju 2 ēd.k. citronu sulu, es izmantoju jau sagatavotu citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz vismaz 1 stundu.
Ņemam cepešpannu, ieziežam ar eļļu, uzliekam lavašu uz cepešpannas, nogriežam daļu lavaša un atkal liekam apakšā. Tagad mēs kārtojam traukā vistu un pārklājam ar atlikušo lavašu.
Pārlej ar skābo krējumu vai augu eļļu. Trauku noteikti pārklājiet ar foliju un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 200 grādos līdz gatavībai 1 stundu, vai arī vadieties pēc savas cepeškrāsns, jums var būt nepieciešams vairāk vai mazāk laika. Izņemam no cepeškrāsns, ja vēlas, virsū var uzkaisīt sieru un atkal likt cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm. Es pasniedzu šādi.
Pagatavo arī:
- Kartupeļu un maltās gaļas ēdiens “2in1”: piedeva un pamatēdiens vienā ēdienā!
- Ābolu pīrāgs “Trīs glāzes”: vienkārši sarīvējiet ābolus un sajauciet sausās sastāvdaļas (to var izdarīt jebkurš)
- Nez kāpēc gandrīz neviens negatavo griķus šādi! Velti: šādi tie ir divreiz gardāki