3.8K
Pastroma no vistas krūtiņas ir daudzkārt labāka par jebkuru pirkto desu! Šo gardo delikatesi var pavisam vienkārši pagatavot mājās. Uz nakti vistas krūtiņa tikai jāiemērc sālsūdenī, bet nākamajā dienā galdā būs ceļama sulīga uzkoda!
Sastāvdaļas:
- 1 vistas krūtiņa
- 1 tējk. sāls
- 1 gl. ūdens
- 2-3 tējk. savu iecienītāko garšvielu vistas gaļai
- 1-1,5 ēd.kar. olīveļļas
- 2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
- Krūtiņu nomazgājam un iemērcam sālsūdenī uz 3 (ideālā variantā uz 7) stundām. Sālsūdeni pagatavot var itin vienkārši: izšķīdinām 1 tējkaroti sāls glāzē ūdens. No pieredzes – vidēja izmēra krūtiņai vajadzēs 2 glāzes ūdens.
- Atsevišķā traukā samaisām garšvielas vistas gaļai ar olīveļļu. Mūsu variantā tas ir koriandrs, piparu maisījums, hmeli-suneli, malta paprika un sāls. Var pievienot arī sasmalcinātus ķiplokus.
- Vistas fileju izņemam no sālsūdens, nosusinām ar salveti. Cieši nosienam krūtiņu ar diegu. Ar pagatavoto garšvielu maisījumu krūtiņu kārtīgi ieziežam un ļaujam tai pastāvēt pusstundu vai nedaudz ilgāk.
- Liekam krūtiņu cepeškrāsnī, kas jau iepriekš uzkarsēta līdz 240 grādiem. Vēlams likt vidējā līmenī. Cepam vistiņu 20 minūtes. Kad norādītais laiks pagājis, cepeškrāsni izslēdzam, bet tās durtiņas vēl neatveram. Ļaujam pastromai cepeškrāsnī atdzist 2-3 stundas.
- Tas arī viss, vistas pastroma gatava! Labu apetīti!