Ja jūs vēlaties kaut ko neparastu, bet tajā pašā laikā tradicionālu, laipni lūgti! Šī recepte vistai armēņu gaumē- pareizā izvēle tiem, kuri vēlas pārsteigt viesus vakariņās, un tiem, kuri vēlas dažādot ikdienišķo izvēli.
Sastāvdaļas
- 1 neliela vista vai 1 kg vistas kāju (ciskas, spārni)
- 4 armēņu lavaši (plānie)
- 4 ķiploka daiviņas
- 200 ml matsun (rūgušpiens) vai jogurts bez piedevām
- 1 paprika
- šķipsniņa muskatrieksta
- sāls
- melnie pipari, čili pipari pēc garšas
- 50 g sviests
Pagatavošana
Papriku sagriež un kopā ar notīrītām ķiploka daiviņām ievieto blenderī. Samaļ līdz pastveidīgai konsistencei.
![2](http://mirklistev.lv/wp-content/uploads/2017/01/2-28.jpg)
Iegūto maisījums liek dziļā bļodā, pievieno rūgušpienu (var aizstāt ar dabīgo jogurtu). Pievieno marinādei melnos un sarkanos piparus pēc garšas, pievieno muskatriekstu un sāli. Sajauc masu.
![3](http://mirklistev.lv/wp-content/uploads/2017/01/3-29.jpg)
Liek vistu marinādē, sagrieztu porcijās, un atstāj marinēties vismaz stundu.
Cepamo formu iesmērē ar daļu sviesta, 4 kārtās liek lavašu, katru sasmērējot ar atlikušo sviestu. Virs lavaša liek vistu, pārlej ar marinādi un liek cepties 180-200 grādu temperatūrā līdz tā ir gatava (40-60 minūtes atkarībā no krāsns). Ja virspuse apdeg, formu pārklāj ar foliju.
![4](http://mirklistev.lv/wp-content/uploads/2017/01/4-27.jpg)
Šajā variantā lavašs ir neparspējams! Vēl viena šī ēdiena versija: katru gaļas gabalu aptin ar lavašu, stingri saliek veidnē un aplej ar marinādi. Gardi līdz pēdējam kumosiņam!
![5](http://mirklistev.lv/wp-content/uploads/2017/01/5-21.jpg)