Vista armēņu gaumē: Tev noteikti jāpamēģina!

edzive

Ja jūs vēlaties kaut ko neparastu, bet tajā pašā laikā tradicionālu, laipni lūgti! Šī recepte vistai armēņu gaumē- pareizā izvēle tiem, kuri vēlas pārsteigt viesus vakariņās, un tiem, kuri vēlas dažādot ikdienišķo izvēli.

Sastāvdaļas
  • 1 neliela vista vai 1 kg vistas kāju (ciskas, spārni)
  • 4 armēņu lavaši (plānie)
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 ml matsun (rūgušpiens) vai jogurts bez piedevām
  • 1 paprika
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls
  • melnie pipari, čili pipari pēc garšas
  • 50 g sviests
Pagatavošana

Papriku sagriež un kopā ar notīrītām ķiploka daiviņām ievieto blenderī. Samaļ līdz pastveidīgai konsistencei.

2

Iegūto maisījums liek dziļā bļodā, pievieno rūgušpienu (var aizstāt ar dabīgo jogurtu). Pievieno marinādei melnos un sarkanos piparus pēc garšas, pievieno muskatriekstu un sāli. Sajauc masu.

3

Liek vistu marinādē, sagrieztu porcijās, un atstāj marinēties vismaz stundu.

Cepamo formu iesmērē ar daļu sviesta, 4 kārtās liek lavašu, katru sasmērējot ar atlikušo sviestu. Virs lavaša liek vistu, pārlej ar marinādi un liek cepties 180-200 grādu temperatūrā līdz tā ir gatava (40-60 minūtes atkarībā no krāsns). Ja virspuse apdeg, formu pārklāj ar foliju.

4

Šajā variantā lavašs ir neparspējams! Vēl viena šī ēdiena versija: katru gaļas gabalu aptin ar lavašu, stingri saliek veidnē un aplej ar marinādi. Gardi līdz pēdējam kumosiņam!

5

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More