Vienkārši salieku produktus pannā un pieleju ūdeni: sanāk gardi, nepiedeg un nav jāmazgā trauku kalns

edzive

Man patīk neparastas receptes, kuras var pagatavot vienā pannā. Tie ir ātri un vienkārši ēdieni, un pēc tam nav nepieciešams mazgāt daudz trauku. Šodien es vēlos dalīties ar vienu no šīm receptēm. Tajā būs viss: gaļa un dārzeņi. Ēdiens ir spilgts un sulīgs. Lieliski piemērots ikdienas ēdienkartes dažādošanai.

To ir ļoti viegli pagatavot:

Sajauc maltu liellopa gaļu un cūkgaļu 1:1 – tā kotletes būs sulīgākas. Iecilā vienu olu (daži nemaz nepievieno olas maltajai gaļai, tāpēc šis punkts ir pēc saviem ieskatiem), izlaiž caur spiedi pāris ķiploka daiviņas, sāli un pievieno garšvielas: maltus melnos piparus, maltu papriku, hmeli-suneli (garšvielas, protams, var variēt pēc savas gaumes). Kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.

Tad malto gaļu kārtīgi “sakuļ”: ņemam visu rokās un vairākas reizes iemetam bļodā. Tādā veidā iznāks viss liekais gaiss, maltā gaļa kļūs viendabīgāka (pamanīsiet, kā mainās tās konsistence), un gatavās gaļas bumbi’mas labāk turēs formu.

Veido kotletes un liek uz atsevišķa šķīvja. Es tās veidoju tikpat ovālas kā fotoattēlā.

Tālāk jāsasmalcina dārzeņi. Nav nepieciešams tos griezt pārāk smalki.

Burkānus sagriezu ar rievotu nazi, lai skaistāk. Bet, ja tā nav, sagrieziet to sloksnēs vai kubiņos – kā vēlaties.

Lai ēdienu padarītu košāku var pievienot papriku divās krāsās, man gan šodien ir tikai klasiski sarkanā.

Tomātu sagriežam kubiņos, savukārt kartupeļus daiviņās kā attēlā.

Ēdiens jāgatavo uz lielas uguns:

Uz uguns liek pannu ar augu eļļu. Sīpolu apcep karstā eļļā līdz caurspīdīgai krāsai. Tad pievieno burkānus un visu kopā apcep tikai vienu vai divas minūtes. Pēc tam pannā pievienojiet papriku, tomātus un tomātu pastu. Kārtīgi samaisa un cep, līdz tomāti izdara sulu un dārzeņi kļūst mīkstāki.

Pasālam, pievienojam garšvielas: hmeli-suneli, maltu papriku un maltus melnos piparus, samaisa.

Uzreiz pēc garšvielu pievienošanas liek virsū kartupeļus, sadalot tos vienmērīgā kārtā. Kartupeļiem virsū liek kotletes. Piepildiet ar ūdeni.

Ja vēlaties, varat pievienot čili piparus pikantumam un lauru lapu aromātam. Virsū var uzkaisīt nedaudz sāls, taču neaizmirstiet, ka gan maltajajā gaļā, gan dārzeņos jau ir sāls.

Pārklāj ar vāku un uzvāra. Pēc tam samaziniet uguni līdz minimumam un sautējiet uz lēnas uguns, līdz maltā gaļa un kartupeļi ir pilnībā gatavi.

Pēc 30 minūtēm ēdiens ir gatavs. Pa virsu apkaisa sasmalcinātus garšaugus un ļauj nostāvēties burtiski vienu vai divas minūtes, lai zaļumi atbrīvotu savu aromātu.

Barojošs ēdiens, kas nav garlaicīgs, ir aromātisks un ļoti garšīgs. Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • maltā gaļa – 500-600 g
  • ola – 1 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • burkāni – 1-2 gab.
  • paprika – 1 gab.
  • kartupeļi – 6-7 gab.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • hmeli-suneli – 1 tējk.
  • malta paprika – 1,5 tējk.
  • malti melnie pipari – ½ tējk.
  • tomāti – 2 gab.
  • tomātu pasta – 1 ēdamkarote.
  • lauru lapas – 2 gab.
  • čili pipari – 1 gab.
  • zaļumi – pēc izvēles

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More