Pastāv ārkārtīgi daudz recepšu, kas piedāvā daudzas kartupeļu sacepuma variācijas. Mērce, kurā kartpupeļi tiek cepti, ļoti līdzīgi garšo pastai carbonara. Ēdiens izdodas ļoti maigs un piesātināts – ideāls ģimeniskām vakariņām.
Sastāvdaļas
- 1kg kartupeļu
- 150g tītara gaļas
- 50g bekona
- 1 sīpols
- 300ml saldā krējuma
- 100g cietā siera
- 1 ola
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 50g bekons
- pētersīļi pēc garšas
- 1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana
Sagrieziet kartupeļus vidēja lieluma šķēlēs un aptuveni 10 minūtes novāriet sālsūdenī.
Samaisiet krējumu, cieto sieru un olu, tad maigi iesāliet un iepiparojiet.
Uzkarsējiet pannu un apcepiet sīpolu un pēc laiciņa lieciet klāt kubiņos sagrieztu tītara gaļu. Cepiet 5 – 10 minūtes.
Tad uz pannas atsevišķi apcepiet bekonu.
Cepamajā traukā kārtojiet kartupeļus, kas iepriekš ieziesta ar eļļu. Pa virsu lejiet krējuma maisījumu un kārtojiet tītara gaļu un bekonu. Liek cepeškrāsnī 15 minūtes uz 200 grādiem, tad apkaisa ar pētersīļiem un cep vēl 15 minūtes 180 grādos.