Baklāžānu ikri – recepte no Gruzijas

edzive

Baklažānu ikri ir vienkārša un garda uzkoda, ļoti labi pazīstama no padomju laikiem. Mūsu klimats ir ļoti piemērots to izaudzēšnai priekš konservācijas. Šī recepte ir diezgan tradicionāla, jo ikriem pievienotas pupiņas un tieši pupiņas baklažāniem dod sātīgumu.

Sastāvdaļas

  • 1,5kg baklažāni
  • 250g pupiņas
  • 500g sīpols
  • 1,5kg tomātu
  • 1kg paprika
  • 2 čili pipari
  • 125 sviesta
  • sāls pēc garšas
  • cukurs pēc garšas
  • saišķis pētersīļu

Pagatavošana

Pupiņas novāra. Baklažānus, sīpolus un papriku sagriež kubikos un apbrūnina sviestā. Tomātiem novelk mizu, sagriež un visam pievieno. No čili pipara izņem sēklas un liek klāt. Pievieno sāli un cukuru. Dārzeņus gatavo uz lēnas uguns patuveni 20 minūtes, pastāvīgi maisot. Tad pievieno pupiņas un pētersīļus.

баклажаны на зиму

Vāra uz lēnas uguns vēl 20 minūtes. Pagatavošanas beigās pēc gaumes var pievienot vēl garšvielas. Pilda sterilizētās burkās.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More