Vai esiet kādreiz gatavojuši lapas cepeškrāsnī? Pirmkārt, lapas lieliski saglabā formu pat tad, ja gatavošanas ilgums ir divreiz garāks. Otrkārt, kāpostu lapas ir daudz maigākas. Treškārt, tīteņiem var izmantot ne tikai kāpostu lapas, bet lapa alternatīva ir arī biešu lapas. Lūk, recepte.
Sastāvdaļas
- 20 gab. biešu lapas
- rīsi 150g
- cūkgaļas maltā gaļa 300g
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- saulespuķu eļļa pēc vajadzības
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 400ml ūdens
Pagatavošana
Rīsus izvāra līdz gatavībai. Smalki sgariež sīpolu, burkānus sarīvē, apcepiet eļļā apmēram 5 minūtes. Iesāliet un iepiparojiet malto gaļu, samaisiet ar aukstiem rīsiem un pusi no pannā apceptajiem sīpoliem un burkāniem. Biešu lapas nomazgā, nogriež kātus un uz mirkli iemērc karstā ūdenī. Tad pildījumu liek lapas centrā.
Lieciet tīteņus traukā, ko var likt cepeškrāsnī. Tad samaisiet krējumu ar ūdeni un pievienojiet atlikušos sīpolus un burkānus no pannas. Visu kārtīgi izmaisa un lej pāri tīteņiem.
Traukam uzlieciet vāku un lieciet cepškrāsnī uz 180 grādiem 10 minūtes. Tad noņemiet vāku un ļaujiet gatavoties vēl 20 minūtes.