Kur sacīts, ka plāceņiem obligāti jābūt saldiem? Lūk, vieglais variants, kas būs lieliska ēdienreize vakarā, uzkoda vai našķis. Ieteikums: kabaci sarīvējiet, iesāliet un atstājiet uz 5 minūtēm, lai notek liekā sula, kuru pēc tam nolejiet.
Sastāvdaļas
biezpiens 300g
kabači 300g
1 ola
pustējkarote sāls
4 – 5 ēdamkarotes miltu
dilles pēc garšas
pētersīļi pēc garšas
citi zaļumi pēc gaumes
2 – 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
Pagatavošana
Dziļā traukā saspaidiet biezpienu, pielieciet olu un šķipsnu sāls, pievienojiet kabaci un zaļumus. Tad pievieno miltus un visu kārtīgi izmaisa. Tad masu sarullē garā desā un sagriež gabalos. Sanāks aptuveni 14 – 15 gabaliņi. Lieciet uz pannas un no katras puses apcepiet kādas 2 – 3 minūtes.