Sastāvdaļas
- Rīsi – 300g
- Kokosriekstu eļļa – 1 ēd. kar.
- Ūdens – 500ml
- Sāls – 1 tējk.
- Augu eļļa – 2 ēd. kar.
- Taizemes čili pipars – 2 ēd. kar.
- Ķiploki – 4 daiviņas
- Liellopu maltā gaļa – 500g
- Zivju mērce – 3 ēd. kar.
- Sojas mērce – 3 ēd. kar.
- Cukurs – 1 tējk.
- Svaigs baziliks – 200g
- Tomāti – 2gb
- Laims – dekorēšanai
- Sarkana paprika – dekorēšanai
Lasi arī: Kartupeļu un gaļas sacepums
Pagatavošana
Vidēja lieluma katliņā samaisa rīsus, kokosriekstu eļļu, ūdeni un sāli. Liek uz uguns un vāra, kamēr ūdens izvārījies un rīsi ir mīksti. Tam parasti vajag 20 minūtes. Kamēr rīsi vārās, uzkarsē pannu. Uzlej eļļu un liek sasmalcinātus piparus, ķiplokus. Apcep uz lielas uguns ap 20 sekundes, tad samazina uguni un pievieno malto gaļu.Cep apmēram 10-15 minūtes.
Samaisa traukā zivju mērci un sojas mērci ar cukuru. Lej pannā ar malto gaļu. Pannā pievieno sasmalcinātus tomātus, baziliku un atlikušos piparus. Kad baziliks karstuma ietekmē sāk vīst-pannu noņem no uguns. Pasniegšanas traukā vispirms liek rīsus un pēc tam gaļas masu. Ēdienu var dekorēt ar laimu un sasmalcinātu papriku.