Ja pareizi pagatavo sīpolu kotletes, tad tām nav sīpolu rūgtuma. Neskatoties uz to, ka tajās nav ne grama gaļas, ēdiens ir sātīgs un bagātīgs. Gatavojas tās ātri – 10 minūtes un atliek tikai apcept.
Ņem 3 sīpolus, 2 olas, pāris daiviņas ķiploka un nedaudz mannas, lai masa turētos kopā. Pats svarīgākais ir labi sagriezt sīpolu – tam jābūt smalki sagrieztam, viendabīgam.
Lai noņemtu sīpola rūgtumu, to iemērc uz 2 minūtēm vārošā ūdenī. Nākošais ir ķiploks – to sarīvē uz rīves un liek klāt sīpoliem. Ja mērcējāt sīpolus ūdenī, tad to nolej pirms ķiploku pievienošanas.
Tālāk pievieno olas, mannu, sāli un piparus.
Visu kārtīgi samaisa un formē kotletītes.
Lasi arī: Ātri un garšīgi ēdieni no maltās gaļas: dažas vienkāršas receptes
Neskatoties uz nosaukumu, tie vairāk atgādina plāceņus. Cep no katras puses pa 2 minūtēm un kotletes ir gatavas. Pasniegt var ar mērci, skābu krējumu. Kotletes var ēst kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu. Labi garšo kopā ar zaļumiem un gaļu.