Šādā veidā kabačus noteikti nebūsiet gatavojuši! Bērni sajūsmā, turklāt ekonimisks ēdiens

edzive

Sanāk tādas kā gaisīgas un pūkainas kabaču pankūciņas. Maniem bērniem šie kabaču plācenīši garšo vairāk par parastajām pankūkām. Ēdiens izdodas sātīgs un absolūti ekonomisks. Lai arī nebūs pats veselīgākais ēdiens, tomēr dažkārt taču varam palutināt ģimeni ar gardumiem.

Tātad, sāksim. Cukini vai kabačus sarīvē uz rupjās rīves, tad apkaisa ar sāli un pipariem, pievienojam nedaudz cukura, kaltētu ķiploku pulveri un samaisām.

Tad bļodas saturam pievieno smalki sagrieztu sīpolu, iecilā vienu olu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Tieši sīpoli padarīs plāceņu garšu tik vienreizēju!

Mīklai pievieno arī nedaudz kefīra.

Tad pievieno raugu, samaisa un atstāj uz 7 – 8 minūtēm, lai raugs izšķīst. Jā, patiešām mēs gatavojam rauga plāceņus ar kabačiem!

Tad, kad laiks pagājis, atliek vien pievienot izsijātus miltus un visu samaisīt. Mīklas konsistencei vajadzētu līdzināties biezai pankūku mīklai.

Bļodu pārklāj ar vāku vai dvieli un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgst. Alternatīva – mīklas bļodu var novietot cepamajā panna, kas piepildīta ar siltu ūdeni. Manai mīklai uzrūgt vajadzēja apmēram pusstundu (varbūt nedaudz vairāk).

Un tad jau cepšana! Plāceņus formē un liek iepriekš sakarsētā pannā. Es parasti cenšos ar ēdamkaroti veidot ovālas formas plāceņus.

Pankūciņas no katras puses cep aptuveni divas līdz trīs minūtes, kamēr tās iegūst zeltaini brūnu krāsu.

Gatavās pankūciņas uzliek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu liekās taukvielas.

Nu, paskatieties, kāds pūkains un gaisīgs skaistums iznācis! Un ja jūs zinātu, cik tas ir garšīgi!

Sastāvdaļas:

  • Cukini / kabaču- 800 g (2 – 3 gab.)
  • Sīpoli – 150 g (1 gab.)
  • Kefīrs – 100 g (0,5 glāze)
  • Ola – 1 gab
  • Sausais raugs – 5 g (1 tējk)
  • Sāls – šķipsniņa
  • Cukurs – 1 tējkarote
  • Malti melnie pipari – 0,5 tējkarotes
  • Ķiploku pulveris – 1 tējkarote
  • Izsijāti milti – 300 g (~2 glāzes)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More