Rīvētu kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un sieru

edzive

Ar šo sacepumu jūs ātri un viegli pabarosiet visu ģimeni. Tas var būt kā piedeva kādam gaļas ēdienam vai arī kā patstāvīga maltīte.

Lai pagatavotu četras porcijas sacepuma, būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

  • Seši vidēja lieluma kartupeļi
  • Divas olas
  • Divas daiviņas ķiploka
  • 3 – 4 ēdamkarotes majonēzes
  • 100 grami siera
  • 1 ēdamkarote žāvētu diļļu (vai jebkuri citi zaļumi, kas jums garšo)
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  • Visas sastāvdaļas jāņem “pēc sajūtām”, un, protams, ka stingru proporciju šeit būt nevar. Viss ir atkarīgs no jūsu ģimenes gaumes un cilvēku skaita.
  • Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  • Ķiploku vai nu sarīvē, vai saspiež ķiploku spiedē.
  • Pusi siera pievieno olai un kaltētajām dillēm. Ar šo maisījumu vēlāk apsmērēs sacepumu, lai veidotos apetīti rosinoša garoziņa.
  • Otru olu un atlikušo sieru samaisa ar ķiploku un majonēzi. Tā ir sagatave sacepumam.
  • To visu sagatavo pirms kartupeļu rīvēšanas, jo ar tiem ir jārīkojas ātri, lai kartupeļi nesāktu melnēt.
  • Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un pievieno sacepuma sagatavei no olas un majonēzes. Pieliek sāli un piparus.
  • Cepšanas formā (26 cm) liek kartupeļu masu.
  • Pa virsu lej olu – diļļu – siera masu.
  • Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm.
  • Garoziņai jābūt zeltainai.
  • Sacepumu var dažādot, pievienojot malto gaļu un sēnes. Tomēr visiecienītākais ir tieši šis – visvienkāršākais variants.

LAI LABI GARŠO!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More