Pērļu grūbas tagad gatavoju māla podiņos un sanāk daudz, daudz garšīgāk! Dalos ar recepti

edzive

Kopš esmu sākusi gatavot pērļu grūbas māla podiņos vairs citādāk tās negatavoju! Tās ir ārkārtīgi garšīgas un pagatavojamas ļoti vienkārši!

Sastāvdaļas:

Pērļu grūbas – 200g.
Sīpoli -2 gab.
Burkāni – 1 gab.
Sēnes – 400 g.
Skābais krējums – 200 g.
Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

Bļodā ieberam 200 gramus pērļu grūbas, mazliet tās pamērcējam un tad zem tekoša ūdens noskalojam.

Noskalotās grūbas liekam katlā un pievienojam vienu tējakroti sāls, pievienojam litru ūdens un liekam vārīties, līdz tās ir gatavas! Es pērļu grūbas parasti vāru aptuveni 40 līdz 50 minūtes uz vidējas uguns.

Kad grūbas gatavas, tas liekam tās sietā, lai kārtīgi notecētu liekais šķidrums.

Sagriežam divus sīpolus un sarīvējam burkānus. Uz pannas lej augu eļļu. Iesākumā apcep sīpolu un tad pievieno burkānu.

Tad pievienojam sēnes pēc katra gaumes. Man saldētavā bija šādas aptuveni 400 grami. Ja jums nav saldētas sēnes, tad ļoti labi, ekonomiski un svaigi te iederēsies arī šampinjoni!

Sēnes sacep kopā ar sīpoliem un burkāniem līdz gatavībai! Cepšanas laikā pievienojam sāli un maltus melnos piparus.

Uzreiz pievienojam arī 200 gramus skābo krējumu.

Labi samaisam un ņemam nost no uguns.

Ja vēlaties, tad grūbas uzreiz var arī pievienot apcepto sēņu mērcei, tomēr man labāk patīk mērci ielikt māla podiņu apakšā un tad grūbas pa virsu. Manuprāt, šādi sanāk garšīgāk.

No šo sastāvdaļu daudzuma man parasti sanāk trīs pērļu grūbu putras podiņi. Pa virsu uzber vēl nedaudz sāls un katrā podiņā ielejam 100 militrus ūdens.

Liekam podiņiem virsū vāciņus un liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš sakarsēta 200 grādos uz 30 minūtēm.

Nereāli gardas pērļu grūbas ir gatavas!

Šis ēdiens ir lielisks gan viens pats, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem! Labu apetīti!

Lai pērļu grūbas izdotos vēl gardākas, lasi par dažiem trikiem, kā tās labāk pagatavot: Ko mīl pērļu grūbas: iemācījos pagatavot garšīgas un ātras pērļu grūbas bez mērcēšanas (4 triki)


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More