Pannu lieku mierā, tagad cepu kabačus tikai cepeškrāsnī pēc pārbaudītas receptes

edzive

Vasarā gandrīz katru dienu es gatavoju kaut ko no kabačiem. Vecmāmiņa man tos piegādā milzīgā daudzumā, tā kā ik reizi nākas kaut ko izdomāt. Un visbeidzot es atklāju recepti, pēc kuras kabačus var gatavot bieži un bez īpašas ņemšanās. Piedāvāju tavai uzmanībai cepeškrāsnī ceptu kabaču recepti.

Sastāvdaļas:

  • 2 kabači
  • 2 olas
  • 1 ēd.kar. cietā siera
  • 2 ēd.kar. rīvmaizes
  • 3 ēd.kar. miltu
  • sāls
  • garšvielas pēc izvēles
  • olīveļļa

Sastāvdaļas mērcei:

  • 125 g jogurta
  • 2 ēd.kar. olīveļļas
  • melnie pipari
  • 1 ējk. sinepju

Pagatavošana:

  1. Ņemam 2 vidēja izmēra kabačus. Nomazgājam, nogriežam astītes un sarīvējam tos uz rupjās rīves. Pēc tam kabačus kārtīgi nospiežam. Ja to neizdarīsim, tad pankūciņu vietā sanāks viens milzīgs plācenis.
  2. Atsevišķā traukā sakuļam olas. Pievienojam tās kabačiem.
  3. Pievienojam rīvētu sieru. Ideālā variantā būtu vajadzīgs parmezāns, taču var izvēlēties jebkuru citu cieto sieru.
  4. Tad pievienojam miltus, rīvmaizi, sāli, piparus un nedaudz garšaugu. Vēl var pievienot ķiplokus, bet tā ir gaumes lieta. Visu samaisām. Ar pergamentu izklātā cepešpannā saliekam pa vienai ēdamkarotei iegūtās mīklas. Uz katras pankūciņas uzpilināt pāris pilītes eļļas. Liekam cepeškrāsnī un cepam 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.
  5. Kamēr kabači cepās, pagatavojam mērci. Parastu, biezu un ne pārāk treknu jogurtu sajaucam ar sinepēm un eļļu. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus. Samaisām viendabīgā masā. Kad kabači būs gatavi, visu kopā celsim galdā.

Kā redzi, viss ir vienkārši un ātri. Īpaša piepūle nav vajadzīga. Ceru, ka šī recepte tev iepatikās tāpat, kā man! Labu apetīti!

Un ko tu gatavo no kabačiem?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More