Taisīju izmēģinājumam, tad uztaisīju vēl 12 burkas un līdz vasaras beigām taisīšu vēl duci: adžika no kabačiem ziemai (gardi, gardi, gardi!)

edzive

Nē, tie nav kabaču ikri! Ir vērts pamēģināt, lai saprastu atšķirību. Un ļoti iesaku izmēģināt! Kad pirmo reizi gatavojām, tad visu uzreiz apēdām. Tāpēc es sagatavoju vēl 7 litrus. Un domāju, ka vēl vismaz 5 litri ir jāpagatavo, jo turpinām ēst negaidot ziemu. Tas ir patiešām garšīgi! Un šādu sagatavi lieliski uzglabā pat istabas temperatūrā.

Iespējams, dažiem neticēsies, ka šo var apēst uzreiz, bet, ja jums ir liela ģimene, tad viens un divi – gatavs!

KĀ GATAVOT:

Sākumā sagriež kabaču gabalos. Ja kabači ir jauni, tad nav nepieciešamības tos mizot, bet, ja tie ir pārgatavojušies, tad nomizojiet un izņemiet lielās sēklas.

Tad kabaci sasmalcina. Es izmantoju blenedri, tomēr, ja darīsiet to ar gaļasmašīnu, tad tekstūra būs nedaudz rupjāka.

Katliņā ar biezu dibenu ielej augu eļļu bez smaržas. Nav daudz eļļas, ticiet man. To var samazināt, bet līdz 200 ml (ja mazāk, tas nebūs tas pats). Tad sasmalcināto kabaci liek uz pannas. Es maisu un pievienoju – sāli, cukuru un sarkanos asos piparus. Vēlreiz labi samaisa un vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot 30 minūtes.

Visu laiku vajag maisīt. Vāku nedrīkst likt. Ievēroju, ka adžiku visērtāk jaukt nevis ar karoti, bet gan ar silikona lāpstiņu. Ja tas daudz burbuļo, nedaudz samaziniet siltumu. Tam nevajadzētu vārīties pārāk grūti. Tūlītējai masai nav īpaši ēstgribu raisoša izskata (un smarža nav īpaši laba), taču tas nav uz ilgu laiku.

Pēc pusstundas pievieno tomātu pastu un vāra vēl 30 minūtes. Tādā pašā veidā – nepārtraukti maisa ar lāpstiņu. Labāk nav atstāt plīti, pretējā gadījumā virtuve būs ilgi jāmazgā!

Atliek pievienot garšvielas (žāvētu baziliku un humeli-suneli) un etiķi. Es ņemu galda etiķi 9%. Ja vēlaties, varat izmantot ābolu sidru. Garšvielas ir labāk ņemt tieši “humeli-suneli”. Tas piešķir adžikai vieglu riekstu garšu. Bet, ja jūs to neatrodat vispār, ņemiet “hops-suneli” tādā pašā daudzumā.

Adžiku pavāra vēl 10 minūtes! Un uzreiz pilda sterilizētās burkās! Tad burkas kārtīgi aizvāko un burkas pilnībā atdzesē. Var glabāt gan istabas temperatūrā, gan pagrabā.

Šis ir patiešām garšīgi! Kabaču adžiku pasniedzu ar gaļu, makaroniem, rīsiem vai vienkārši smērēju uz svaigas maizītes.

RECEPTE:

  • Kabači -1,5 kg (tas jau ir neto svars)
  • Augu eļļa – 220 ml (mazāk, bet ne mazāk kā 200 ml)
  • Cukurs – 70 g (var samazināt līdz 50 g)
  • Sāls – 0,5 ēd.k. (12 g)
  • Tomātu pasta – 180 g
  • Etiķis 9% – 3 ēd.k. (45 g)
  • Sarkanie asie pipari – 0,5 ēd.k.
  • Žāvēts baziliks – 0,5 tējk.
  • Humeli-suneli – 0,5 tējk.

Pagatavo arī:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More