Pelmeņus pēc šīs receptes gatavoju jau 5 gadus – vairs nemaz negribu mēģināt citas gatavošanas receptes. Šī ir ļoti veiksmīga recepte un vienmēr sanāk tik garšīga, ka esmu to iecienījusi visvairāk, paldies kaimiņam par to, ka padalījās ar recepti, viņš ir liels pelmeņu cienītājs. Brīnišķīga mīkla, perfekti veidota, neizžūst, lieliski izrullējas un neplaisā, kad gatava.
Recepte:
Mīkla:
- Milti – 600-650 gr;
- Sāls – 1 tējk .;
- Ūdens – 190 ml;
- augu eļļa – 60 ml;
- Olas – 2 gab.
Maltā gaļa:
- Maltā gaļa – 600 gr;
- Sīpoli – 2 gab;
- Ķiploki – 3-4 daiviņas;
- Ūdens – 70 ml;
- Sāls – 1 tējk.
Pagatavošana:
Bļodā iesijā 500 g miltu, izveido bedrīti, iesit 2 olas un pievieno sāli 1 tējk, olas nedaudz samaisa. Atsevišķā bļodā sajauc 190 ml karsta, bet ne verdoša ūdens ar 60 ml augu eļļas. Sajauc un pievieno miltiem ar olām.
Mīklu vispirms mīca ar dakšiņu, tad ar rokām uz galda, pamazām pievienojot vēl 100-150 gramus miltu. Mīciet cītīgi līdz gludai un viendabīgai masai, mīklai vajadzētu izrādīties nedaudz saspringtai, ļaujiet tai nedaudz atpūsties.
Tagad gatavosim malto gaļu. Blenderī sasmalcina 2 sīpolus un 3-4 ķiploka daiviņas, pievieno maltajai gaļai, pievieno sāli, pievieno melnos piparus pēc garšas un ūdeni 70 ml sulīgumam. Visu kārtīgi samaisa, vispirms ar karoti, tad ar kartupeļu stampiņu sastampā. Pateicoties šai procedūrai, maltā gaļa būs gaisīga un kļūs vēl sulīgāka.
Viss gatavs, tagad varam sākt veidot pelmenīšus!
Vēlos padalīties ar vēl vienu lielisku recepti pelmeņiem minerālūdenī. Elastīgi, mīksti, gaisīgi, un pats galvenais, gatavošanas laikā no šīs mīklas pelmeņi un klimpas neizceļas, un pildījums neizkrīt.
Recepte:
- Ola – 1 gab;
- Minerālūdens gāzēts – 250 ml;
- Sāls – 1/2 tējk;
- Cukurs – 1/2 tējk;
- Augu eļļa – 4 ēdamk;
- Milti – 550-600 gr.
Un šī ir manas vecmāmiņas pelmeņu recepte. Tie vienmēr sanāk sulīgi, smaržīgi un ļoti garšīgi.
Recepte:
- Vārīts ūdens (atdzesēts) – 250 ml;
- Ola – 1 gab;
- Sāls – ½ tējk;
- Milti – 600 gr.
Pildījums:
- maltā gaļa – 500 gr;
- ķiploki – 2 daiviņas;
- sīpols – 1 gab;
- piens – 50 ml;
- sāls – 1/2 tējk.
Vai jums ir kāds pelmeņu gatavošanas noslēpums, kas tos padara gardākus?