Sacepums iznāk sātīgs un garšīgs. Šo sacepumu var pagatavot iepriekš un ļaut ģimenei minēt, kas tas ir. Produkti ir ļoti vienkārši, bet kāda sieraina garoziņa sanāk!
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa – 700g
- Sīpols – 1gb
- Sāls, pipari
- Zaļumi
- Milti – 2 ēd. kar.
- Cepamais pulveris – 1/2 tējk.
- Garšvielas gaļai – 1 tējk.
- Piens – 2 glāzes
- Olas – 2gb
- Maize – 1 kukulis
- Cietais siers – 200g
- Eļļa cepšanai
- Sviests – 1 tējk.
Lasi arī: Garšīgs ēdiens vakariņām no gaļas un kartupeļiem
Pagatavošana
Malto gaļu un uz rupjas rīves sarīvētu sīpolu apcep eļļā, patiesībā iztvaicē lieko mitrumu. pievieno sāli, piparus, garšvielas. Pievieno sasmalcinātus zaļumus, miltus kopā ar cepamo pulveri. Pašās beigās pievieno glāzi piena, kārtīgi samaisa ( uzsilda) un ņem nost no uguns.
Sagatavo sieru un maizi. Maizi sagriež šķēlēs, nogriež garozas un sanāk nelieli četrstūri. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Olas viegli sakuļ ar sāli un samaisa ar atlikušo glāzi piena.
Sagatavotā formā, kas izsmērēta ar sviestu, kārto maizes šķēlītes. Pa virsu liek maltās gaļas masu un atkal maizes šķēlīšu kārta. Visu apkaisa ar sieru.
Atliek visu apliet ar olu-piena maisījumu un likt ledusskapī vismaz uz stundu.
Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja, cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Labu apetīti!