Mintaja zivju kotletes ar kabačiem

edzive

Ja mēs gribētu pagatavot zivju kotletes tikai no vienas pašas zivju maltās gaļas, tās sanāktu cietas un sausas. Tāpēc ir pieņemts malatajai gaļai pievienot pienā vai ūdenī izmērcētu maizi vai dārzeņus.

Šajā receptē mintaja filejai tiks pievienoti kabači. Taču ir jāņem vērā, ka tie izdala daudz sulas. Lai zivju maltā gaļa nesanāktu pārāk šķidra, sarīvētie kabači ir noteikti jāizspiež, bet maltajai gaļai jāpieber mannas putraimi. Tie uzsūks mitrumu, piebriedīs, un kotletes izdosies sulīgas un mēreni stingras.

Sastāvdaļas:

  • mintaja fileja – 400 g
  • olas – 2 gab.
  • kabači – 200 g
  • mannas putraimi – 1 ēd.kar.
  • sāls – pēc garšas
  • melnie maltie pipari – pēc garšas
  • kaltēti zaļumi – pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Zivs fileju (mintaja vietā var ņemt jebkuru citu zivi) samaļam gaļas mašīnā vai blenderī.
  2. Kabaci nomizojam, izņemam sēklas un sarīvējam uz rupjās rīves. Jaunos kabačus, kas ir bez sēklām, var netīrīt.
  3. Pieliekam sāli, pagaidām, līdz kabači sāk izdalīt sulu, un kārtīgi tos nospiežam.
  4. Sajaucam zivs malto gaļu ar kabačiem un olām.
  5. Pievienojam sāli, piparus, kaltētus zaļumus un mannas putraimus. Kārtīgi samaisām un atstājam uz 20 minūtēm istabas temperatūrā, lai putraimi uzbriestu.
  6. Pannā uzkarsējam ēdamkaroti augu eļļas. Ar karoti uzliekam uz tās zivju-kabaču masu. Ccepam kotletes no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai. Zivju kotletes ar kabačiem gatavas. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More