Maiga mazsālīta skumbrija garšvielu sālījumā

edzive

Sastāvdaļas:

  • skumbrija – 2 gab.
  • sāls – 3 ēd.kar. bez kaudzes
  • cukurs – 1,5 ēd.kar.
  • sausās sinepes – 2 tējk.
  • krustnagliņas – 5-6 gab.
  • smaržīgie piepari – 5-6 graudiņi
  • lauru lapas – 3 gab.
  • koriandrs – ½ tējk.
  • ūdens – 1 l

Pagatavošana:

  1. Ņemam 2 skumbrijas, nogriežam tām galvas un iztīrām ķidas. Kārtīgi izmazgājam zem tekoša ūdens.
  2. Pēc mazgāšanas sagriežam zivis nelielos gabaliņos.
  3. Sālījumam ņemam parastu filtrētu ūdeni. Vispirms pievienojam ūdenim 3 ēdamkarotes sāls un 1,5 ēdamkaroti cukura, kārtīgi samaisām, lai viss izšķīst.
  4. Atsevišķi sajaucam visas garšvielas. Varam izmantot kafijas dzirnaviņas, taču, ja to nav, tad garšvielas vienkārši  smalki sagriežam ar nazi.
  5. Pievienojam garšvielas ūdenim, kurā izšķīdinājām sāli un cukuru. Kā pēdējās pievenojam sausās sinepes.
  6. Uzkarsējam sālījumu uz vidējas liesmas. Periodiski varam apmaisīt. Vārām 3-4 minūtes, tad ļaujam pilnībā atdzist.
  7. Pārlejam zivis ar atdzisušo sālījumu, uzliekam traukam vāku un ievietojam to ledusskapī uz diennakti. Var arī uz divām. Taču arī jau pēc vienas diennakts zivs būs gatava.

Ledusskapī to var uzglabāt līdz trim diennaktīm, taču jūs to noteikti apēdīsiet ātrāk. Pie pasniegšanas skumbriju var pārkaisīt ar svaigiem lociņiem un ieziest ar augu eļļu.

Labu apetīti!

Lasi arī: Noslēpums, kā pagatavot sātīgu frikadeļu zupu ar kartupeļiem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More