Šo vienkāršo recepti noteikti novērtēs visi, kuri ir iecienījuši gardus un sātīgus ēdienus. Kartupeļi ar salu ir diezgan nepreteciozs ēdiens, kuram ir brīnišķīgi vienkārša garša. Turklāt šis ir lielisks ēdiens, ko paņemt līdzi uz darbu uzsildīšanai, vai dodoties dabā, kur ir ugunskurs!
Sastāvdaļas
- 50 – 70 g sala
- 6 kartupeļi
- 1 gab. sīpols
- 2 – 3 ķilploku daiviņas
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Ēdiena pagatavošanai būs nepieciešama nedaudz vairāk kā viena stunda. Vislabāk izmantot vidēja lieluma kartupeļus un to mizu vajag rūpīgi noberzt ar jaunu sūkli. Svarīgi, ka pēc tīrīšanas kartupeļus nosusiniet ar papīra dvieli, jo tie citādi paliks melni. Salas vietā variet izmantot arī speķi. To sagriež plānās šķēlēs. Nomizo sīpolu un sagriež gredzenos.
Kartpeļu centrā izdara iegriezumus un ieliek tajā salu. Ķiplokus arī nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tad liek kartupeļu iegriezumos. Tad 1 – 2 sīpolu gredzenus liek uz folija loksnes un uz tā liek kartupeli.
Tad kartupeļus satin folijā un liek traukā. Cep cepeškrāsnī 190 – 200 grādos aptuveni stundu.