260
Ak, alfredo garneles! Viena no manām iecienītākajām garneļu un makaronu receptēm. Tā ir tik ātra un vienkārša, ka pagatavošana aizņem vien 30 minūtes. Vienkārši uzvāriet makaronus, apcepiet garneles un sagatavojiet mērci – tas viss aizņem tikai dažas minūtes!
Ja steidzaties, pagatavojiet makaronus, garneles un mērci vienlaicīgi, lai ēdiens būtu gatavs vēl ātrāk. Noglabājiem saldētavā garneles, lai jebkurā brīdī varētu pagatavot šo gardo maltīti.
Kā atkausēt saldētas garneles?
- Lēnā metode: uzlieciet noslēgtu garneļu iepakojumu uz šķīvja un ievietojiet ledusskapī jau iepriekšējā vakarā, lai tās lēnām atkausētos.
- Ātrā metode: ielieciet garneļu iepakojuma maisņu bļodā ar aukstu ūdeni (nekādā gadījumā neizmantojiet siltu ūdeni). Uzlieciet bļodai smagu šķīvi, lai maisiņš nepaceļas. Mainiet ūdeni ik pēc 30 minūtēm, līdz garneles ir pilnībā atkausētas.
Sastāvdaļas:
- 340 g fettuccine makaronu
- 30 ml olīveļļas
- 170 g sāļā sviesta
- 450 g lielas garneles, nomizotas un atkausētas
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- 360 ml saldā krējuma
- 2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas
- 200 g svaigi rīvēta parmezāna siera (apmēram 80 g ēdienam un 40 g dekorēšanai)
- 120 ml svaigu pētersīļu, sakapātu, plus nedaudz vairāk pasniegšanai
Pagatavošana:
- Pagatavojiet makaronus:
Pagatavojiet fettuccine saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Noteciniet ūdeni, bet nemazgājiet makaronus ar aukstu ūdeni. - Apcepiet garneles:
Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu un 30 g sviesta uz vidēji augstas uguns. Kad sviests ir izkusis, pievienojiet garneles, pārkaisiet ar sāli un pipariem. Cepiet, ik pa laikam apmaisot, līdz garneles kļūst rozā un pilnībā gatavas (2–2,5 minūtes). Noņemiet garneles no pannas un atlieciet malā. - Pagatavojiet mērci:
Pievienojiet pannā saldo krējumu un atlikušos 140 g sviesta. Gatavojiet uz vidējas uguns, uzmanoties, lai krējums nesāk vārīties, apmēram 2–3 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un 150 g parmezāna siera. - Apvienojiet:
Pievienojiet pannā garneles un fettuccine makaronus, apmaisiet, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi pārklājas ar mērci. Iemaisiet pētersīļus un nogaršojiet, pielāgojot garšvielas pēc nepieciešamības. - Pasniegšana:
Pasniedziet ēdienu tieši no pannas, pārkaisot ar atlikušo parmezānu un sakapātiem pētersīļiem.
Labu apetīti!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!
- Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām – tik sulīgas uz pannas nesanāk. 3 viltības, kā pagatavot gaisīgas un aromātiskas kotletes.
- Somu salāti ar siļķi un bietēm “Rosolli”. Lieliska alternatīva vinegretam un siļķei kažokā!
- Kā es cepu savu “slinko” ābolu plātsmaizi. Visu samaisu un hop! uz cepešpannas. Recepte ar daudz pildījuma un maz mīklas