Ķirbis krējuma mērcē: ļoti neparasts un ļoti garšīgs!

edzive

Ķirbis skābā krējuma mērcē. Ļoti neparasts un ļoti garšīgs ēdiens. Ja jums nepatīk ķirbis, tad jūs vēl neesat izmēģinājis šo recepti. Pagatavot ātri un vienkārši. Izrādās maigs, pikants un smaržīgs ēdiens. Pat mans dēls mīl šādu ķirbi, neskatoties uz to, ka viņš vispār neēd citas “ķirbju” receptes.

Vispirms pagatavoju mērci. Lai to izdarītu, es sajaucu skābo krējumu ar sasmalcinātiem zaļumiem un ķiplokiem. Pievienoju melnos piparus un papriku un samaisu. Ķirbi iztīru no sēklām un nomizoju un sagriežu mazos gabaliņos, kurus būs ērti ēst.

Es apcepu ķirbi nelielā augu eļļas daudzumā apmēram piecas minūtes, līdz izveidojas garoza. Es cepu uz lielas uguns. Tad pievieno mērci un samaisa. Vāra uz lēnas uguns 2-3 minūtes, tad pievieno ūdeni un sāli. Es pārklāju ar vāku un sautēju uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes (līdz ķirbis ir gatavs). Aromāts ir tāds, ka pat kaimiņiem ir interese, ka es tur kaut ko garšīgu pagatavoju…

Tas ir viss. Ēdiens ir gatavs! To var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā piedevu. Šis ir garšīgs! Un pat tie, kam nepatīk ķirbis, nekad nav atteikuši tik gardam, košam, smaržīgam un neparastam ēdienam! Izmēģiniet to – jums tas patiks!

Sastāvdaļas ķirbim krējuma mērcē (apmēram 2-3 porcijas):

  • Ķirbis (mizots) – 500 g
  • Skābais krējums – 180 g
  • Ūdens (auksts) – 20 ml
  • Augu eļļa – 2 ēd.k.
  • Ķiploki – 3 daivas.
  • Paprika malta – 0,5 tējk.
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More