Nereti mums patīk pagatavot ēdienus, kas patīk citu valstu iedzīvotājiem. Šoreiz grieķu recepte. ēdiens sanāk garšīgs, neparasts un nav dārgas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
- Sīpols (liels) – 1gb
- Tomāti svaigi vai konservēti – 500g
- Ķirbis – 900g
- Kaltēts baziliks – 1 tējk.
- Olīveļļa – 30ml
- Oregano – 1 tējk.
- Pipari melni, malti – 1 tējk.
- Jūras sāls – 1 tējk.
Pagatavošana
Šim ēdienam vislabāk derēs saldais bumbierveida ķirbis, kuram ir daudz blīva mīkstuma. Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiciņos 1,5-2 cm. Svars norādīts jau notīrītam ķirbim. Sagriež kubiciņos sīpolu. Pannā uzkarsē eļļu un cep sīpolus līdz paliek caurspīdīgi. Uzceptus noliek maliņā. Tajā pašā pannā uz lielas uguns cep ķirbi, lai tas viegli karamelizētos. Pieliek pie ķirbjiem atpakaļ sīpolus, samaisa, samazina uguni. Tagad pievieno tomātus. Atkarībā no sezonas, tie var būt svaigi bez miziņas vai konservēti. Bet vislabāk garšos ar konservētiem tomātiem. Tomātus saspaida, lai veidojas biezenis. Ja biezenis iznāk ļoti biezs, tad var pieliet nedaudz dārzeņu buljona vai parasta ūdens. Pievieno sāli, piparus, kaltētus zaļumus un sautē bez vāka 15-20 minūtes. Lai ēdiens izskatītos skaistāks gatavošanas beigās var pievienot mazo ķiršu tomātiņu pusītes. Pasniegt var gan karstu gan aukstu.