Smalkas, zeltainas un gardas pankūkas, ko gatavo no kartupeļiem ar kefīru. Starp citu receptē nav oklu, kas dažiem var būt ļoti svarīgi. Pirms pankūku gatavošanas noteikti izņemiet kefīru no ledusskapja, jo tam ir jābūt istabas temperatūrā. Ja pēkšņi esat aizmirsis, vai jums nav laika, pirms gatavošanas to var nedaudz pasildīt mikroviļņu krāsnī. Kartupeļu pankūkas visgardākās būs kopā ar krējumu.
Sastāvdaļas
- 2- 3 kartupeļi
- 250ml kefīra
- 100g miltu
- 3g sodas
- sāls pēc garšas
- 1 ēdamkarote eļļas mīklai un 1 cepšanai
Pagatavošana
Kartupeļus sarīvē uz vidēja rupjuma rīves. Tad uzreiz kartupeļiem pievieno kefīru istabas temperatūrā un pievieno sodu un sālu. Masu samaisa un soda sāks mijiedarboties ar skābo vidi, parādīsies mazi burbuļi. Miltus nosver un ar sietu iesijā klāt masai, tad visu samaisa. Beigās pievieno eļļu un atkal rūpīgi samaisa. Pannu aplej ar eļļu un liek aptuveni 2 ēdamkarotes kartupeļu pankūku masas. Cep līdz tās kļūst zeltaini brūnas