Kartupeļu ligzdiņas ar malto gaļu

edzive

Sajūsma garantēta! Es gatavoju, kad gribu visus pārsteigt ar kaut ko vairāk kā parastajiem kartupeļiem. Ierasti iecienītie produkti šādā pasniegšanā pārtop par svētku galda cienīgu ēdienu. Turklāt tas prasīs nedaudz vairāk laika nekā parastais kartupeļu biezenis ar gaļu.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi – 700 g.
  • Sviests – 50 gr.
  • Siers – 50 g.
  • Sāls – 1 tējk.
  • Ola -1 gab.
  • Piens -50-100ml.

Pildījumam:

  • Siers – 50 g.
  • Maltā gaļa – 200g.
  • Šampinjoni – 200g.
  • Sīpols -1gab.
  • Sāls – 1/3 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Sarkanie pipari – pēc garšas
  • Tomāti – 1 gab.
  • Tomātu pasta – pēc izvēles

Pagatavošana

Nomizojam kartupeļus, kuru svars ir 700 grami, kartupeļus pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties, līdz kartupeļi gatavi.

Šajā laikā sagatavo pildījumu. Sīpolu sagriež kubiņos. Svaigas sēnes, sagrieztas kubiņos. Tomātu sagriež 2 daļās un sarīvē uz rupjās rīves.

Ņemam pannu, uzlejam nedaudz augu eļļas, ieliekam sīpolu un apcepam līdz zeltainam brūnumam, tad pievienojam sēnes un cepam līdz šķidrums iztvaiko, pievienojam sāli, melnos un sarkanos piparus pēc garšas.

Samaisa un noņem no pannas. Pannā ielejiet nedaudz augu eļļas, ielieciet malto gaļu un apcepiet, līdz šķidrums iztvaiko, mēģinot sadalīt visus kunkuļus.

Tagad pievienojiet tomātus un nedaudz tomātu pastas, vāriet uz lēnas uguns, līdz tie ir mīksti. Tagad pievienojiet sīpolus ar sēnēm un samaisiet, un pildījums ir gatavs. Pārbaudām kartupeļu gatavību un gatavojam kartupeļu biezeni, mūsu uzdevums ir pagatavot gardu kartupeļu biezeni!

Pievieno 50 gramus sviesta, piesit 1 olu, liek 50 gramus rīvēta siera. Pievieno pienu vai krējumu 50-100 ml. Kartupeļu biezenis ir gatavs. Ņemam cepešpannu, ieziežam ar augu eļļu, ar karoti veidojam ligzdas no kartupeļu biezeņa, vai arī var veidot ligzdas ar konditorejas maisiņu.

Sagatavoto pildījumu liekam padziļinājumā, pa virsu pārkaisām ar rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, līdz siers izkusis un ir viegli brūns.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More