Kāpostu plāceņi

edzive

Kāpostu pankūkas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, budžeta ziņā pieejamas jebkurā gadalaikā, un tajā pašā laikā ļoti garšīgas. Un kāpostu aromāts cepšanas laikā noteikti liks visiem skriet uz virtuvi.

SASTĀVDAĻAS

  • Kāposti – 600 gr.
  • Sāls – 1 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Sīpols -1 gab.
  • Milti – 2 ēd.k. (70 gr)
  • Olas -2 gab.
  • Eļļa – cepšanai

Pagatavošana

Kāpostus 600 gramus sagriež strēmelītēs. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra un ieliek kāpostus, vāra no vārīšanās brīža 3-5 minūtes, atkarībā no tā, kādus kāpostus vēlas iegūt kraukšķīgus vai mīkstus. Man patīk mīkstāks, tāpēc gatavoju 5 minūtes.

Jūs varat vienkārši apliet kāpostus ar verdošu ūdeni, aizveriet vāku un atstājiet 10 minūtes. Kāpostus nokāš caurdurī un ļauj mazliet nobriest. Šajā laikā sagrieziet sīpolu kubiņos, ielejiet pannā nedaudz augu eļļas un apcepiet sīpolu uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts un gaiši zeltains.

Sagatavotos kāpostus liek bļodā, pievieno sīpolu, 1 tējk. sāls, melnos piparus pēc garšas, ielieciet 2 ēd.k. miltus ar nelielu slaidu, pēc svara 70 gramus un iesist 2 olas.

Visu samaisa, mīkla gatava. Pannā ielej augu eļļu, uzkarsē. Mīklu liekam ar karoti kā uz pankūkām un cepam uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai no abām pusēm. Uzlieciet uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.

Ļoti maigs un ļoti garšīgs, var pasniegt tikai ar skābo krējumu. Es zinu, ka teiksiet, ka tas ir trekni, bet nevarēju nepadalīties ar šo recepti, jo man ļoti garšo kāpostu pankūkas un ļoti ceru, ka recepte noderēs arī jums.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More