Kad uzzināju par šo recepti, tad tieši tā sāku gatavot kartupeļus! Vienkārši un garšīgi

edzive

Ļoti interesants un oriģināls kartupeļu pagatavošanas veids! Turklāt recepte nav ne sarežģīta, ne laikietilpīga, ne arī šai receptei nepieciešamas daudz sarežģītu sastāvdaļu.

Pagatavošana:

Uz cepamās plāts, kas iepriekš pārklāta ar folliju, liek sešus lielus kartupeļus ar mizu.

Kartupeļus aplej ar nlielu daudzumu eļļas un rūpīgi ietin follijā.

Follijā iepakotos kartupeļus liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 grādos.

Kad kartupeļi nedaudz atdzisuši, tiem nogriež sānu cepurīti un ar karoti izgrebj tajos bedrītes.

Uz pannas liekam 50 gramus sviesta.

Sviestam pievieno 30ml eļļas.

Sagriež vienu sīpolu un liek uz uzkarsētās pannas.

Sagriež 200 gramus cūkgaļas šķiņķa, pētersīļus un visu apcep pannā.

Cūkgaļas šķinķa pildījumu liek kartupeļos tik daudz, lai katrā krtupelī pa virsu vēl varētu ieliet vienu olu katrā kartupeļu laiviņā.

Sarīvē 100 gramus mocarellas sieru un kartupeļu laiviņā veido cepurītes.

Kad mocarella izkaisīta, tad kartupeļus liek cepamajā traukā un liek cepties cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 150 grādiem uz 10 minūtes.

Kamēr cepās kartupeļi, sagatavo salātus. Sagriež 200 gramus ķrištomātus.

Tad sagriež 20 gramus pētersīļu un 5 gramus piparmētras.

Citā trauciņā iejauc olīveļļas mērcīti – olīveļļai pievieno šķipsnu sāls, piparus, nedaudz ābolu etiķa, ķiploka daiviņu un asos piparus un visu rūpīgi samaisa.

Olīveļļu pārlej pār ķirštomātiem un samaisa.

Pēc noteiktā laika kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz kopā ar sagatavotajiem tomātu salātiem! Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi: 6 gab.
  • olīveļļa: 30 ml
  • sviests: 50 g
  • augu eļļa: 30 ml
  • lociņi: 1 saišķis.
  • šķiņķis: 200 g
  • pētersīļi: 20 g
  • olas: 6 gab.
  • mocarella: 100 g

Salātiem:

  • tomāti: 200 g
  • pētersīļi: 20 g
  • piparmētra: 5 g
  • olīveļļa: 30 ml
  • sāls: 5 g
  • melnie pipari: 3 g
  • ķiploki: 10 g
  • ābolu etiķis: 10 ml
  • pipari: 3 g

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More