Kabaču jeb cukini pankūkas ar krējuma – sinepju mērci

edzive

Sastāvdaļas: 

  • Kabači – cukini – 3gb. 
  • Burkāns – 1gb
  • Zaļumi – 1/2 glāzes
  • Olas – 2gb
  • Kviešu milti – 2 ēd. kar. 
  • Kukurūzas milti – 1 ēd. kar. 
  • Eļļa – 2-3 ēd. kar. 
  • Sāls
  • Pipari
  • Karijs – 1 tējk. 
  • Saldais krējums – 200ml
  • Sinepes Dižonas – 2 tējk. 
  • Milti – 2 tējk. 
  • Ūdens – 50ml
  • Pipari balti – šķipsniņa

Pagatavošana: 

Kabačus notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves. Sasmalcina svaigos zaļumus. (dilles, selerija, pētersīļi). Pievieno kabačiem un burkāniem sasmalcinātus zaļumus, olas, kviešu miltus, kukurūzas miltus, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa. Masu liek uz labi uzkarsētas pannas pankūku formā. Cep uz vidējas uguns no abām pusēm līdz parādās kraukšķoša garoziņa. Mērcei ņem saldo krējumu, lej katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kariju. Atsevišķā traukā samaisa sinepes, miltus, baltos piparus, pievieno ūdeni un samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Sinepju masu ielej saldajā krējumā, samaisa un noņem no uguns. Pie pasniegšanas, pankūkas pārlej ar karstu mērci. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More