Dārzeņu sacepums ne vienmēr ir garlaicīgs un vienveidīgs. Recepte ir vienkārša, bet rezultāts iepriecinās ne tikai ar izskatu, bet arī ar garšu. Pie tam visi dārzeņi tiek ņemti svaigi, bez eļļas pievienošanas, ar minimālu sāls un piparu daudzumu, kas nāk tikai par labu.
Sastāvdaļas:
- Kabači – 300g
- Kartupeļi – 5gb
- Pipari malti – 1/2 tējk.
- Eļļa – 1,5 ēd. kar.
- Siers – 160g
- Sīpoli – 2gb mazi
- Tomāti – 3gb
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Sāls – 1 tējk.
Pagatavošana:
Sagatavo kabaci: nomazgā, nosusina un nomizo. Notīrīto kabaci sagriež ap 5mm aplīšos. Ja kabacis ir gatavs tad izņem sēklas un sagriež pusapļos. Tomātus arī sagriež apaļās šķēlēs. Ieteicams ņemt stingrus tomātus, lai gatavošanas procesā tie nepārvēršas putrā. Sīpolu notīra un sagriež pusgredzenos. Ķiplokus saspiež ar nazi vai izspiež cauri ķiploku spiedei. Nomizo kartupeļus un sagriež šķēlēs nedaudz plānākus par kabačiem. Ap 3mm – tā tie pagatavosies reizē ar kabačiem. Sagatavo cepšanas formu. Vislabāk derēs karstumizturīga keramikas forma 28 cm diametrā, kurai apakšu un sānus izsmērē ar eļļu. Dārzeņus kārto kārtās. Pirmā kārta no kabačiem, uzber sāli, piparus. Otrā kārta ir no sīpoliem un ķiplokiem. Trešā kārta ir no kartupeļiem, to arī mazliet pasāla un uzber piparus. Pēdējā kārta ir no tomātiem. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 minūtes. Kamēr dārzeņi cepas, sarīvē sieru. 10 minūtes pirms gatavošanas beigām uzkaisa sieru uz tomātiem. Gatavo ēdienu var dekorēt ar svaigiem zaļumiem. Pasniedz karstu kā piedevu vai kā pastāvīgu ēdienu. Labu apetīti!