Aknu pagatavošana daudziem no mums var likties sarežģīta. Šodien padalīšos ar, manuprāt, visveiksmīgāko aknu gatavošanas variantu, izmantojot sautēšanas paņēmienu, lai ēdiens izdotos maigs un mīksts!
PAGATAVOŠANAS METODE:
Liellopu aknas sagriež strēmelītēs.

Pēc vēlēšanās variet uz divām stundām aknas apliet ar pienu, bet tas nav obligāti. Daudzi aknas mērcē pienā, jo piens izvelk no tām rūgteno garšu un tās kļūst maigākas. Tomēr nav obligāti jādaida šo laiku, tās var sākt gatavot arīdzan uzreiz.

Sagriežam sīpolu pusgredzenos. Aknas apviļā miltos. Es to esmu iemanījusies darīt celofāna maisiņā, jo tā mazāk ir jāmazgā trauki un arī virtuve paliek tīrāka.

Uz pannas apcep sīpolu un liek uz šķīvja. Pēc tam tajā pašā eļļā, kur apcepts sīpols, pievieno vēl augu eļļu un liek uz pannas aknas, apcep, ik pa laikam apmaisot 10 minūtes.

Pēc laika aknām pievieno sīpolus, skābo krējumu, sinepes, sāli un melnos piparus.

Visu rūpīgi samaisa un sautē uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un ļauj nostāvēties 10 minūtes.

Šādā veidā pagatavotas aknas, pateicoties sinepju pievienošanai, ne tikai izdodas mīkstas un maigas, bet arī tām nav sīvas garšas, kas daudziem nepatīk.
SASTĀVDAĻAS:
- Liellopu aknas – 500 g.
- Sīpols -2 gab.
- Augu eļļa – cepšanai
- Skābais krējums – 150 līdz 200g.
- Sinepes – 1 tējk.
- Sāls – 1/2 tējk.
- Melnie pipari – pēc garšas
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)





