Kā izcept kartupeļus ar kraukšķīgu garoziņu

edzive

Noslēpums ir visai vienkāršs un tajā pat laikā arī sarežģīts. Noteikts kartupeļu veids + cepšanas un sagriešanas specifika – un, lūk, jums kraukšķīga garoziņa!

Sastāvdaļas:

  • jebkuru cieto kartupeļu šķirne – 4-5 gab.
  • augu eļļa – 30 ml
  • sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizojam, tikai ne pārāk biezām mizām, jo tam ir nozīme, lai kartupelis cepoties neizjuktu.
  2. Nomizotos kartupeļus mazgājam aukstā ūdenī.
  3. Sagriežam tos vispirms riņķīšos, bet pēc tam salmiņos. Ja kartupelis gadījies stipri liels, tad ir svarīgi ievērot katras šķēlītes izmēru. Vēlams, lai visas būtu apmēram vienādas, lai tās izceptos vienmērīgi.
  4. Sagrieztos kartupeļus pārlejam ar ledus aukstu ūdeni. Atstājam uz 15-20 minūtēm. Pa šo laiku kartupeļi zaudēs lielāko cietes daļu. Pēc tam ūdeni no kartupeļiem nolejam, bet pašus kartupeļus no visām pusēm nosusinām papīra dvielī. Šis ir galvenais nosacījums – dārzeņi pirms cepšanas ir kārtīgi jānosusina.
  5. Uzsildām pannu, eļļai ir kārtīgi jāuzkarst. Ieberam visus kartupeļus pannā. Sāli neliekam! Cepam kartupeļus brūnganus un tikai tad tos apgriežam ar lāpstiņu. Atkal cepam brūnus un atkal apgriežam.
  6. Cepšanas beigās pievienojam sāli, vāku vairs neliekam, cepam vēl 10-15 minūtes uz mazas liesmas līdz gatavībai (tas atkarīgs no kartupeļu salmiņu biezuma).

Labu ēstgribu!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More