Man personīgi ļoti garšo kotletes, bet ļoooti nepatīk pēc tam mazgāt gaļas mašīnu. Turklāt mūsdienās ļoti daudzas gaļas mašīnas gaļu sasmalcina pārāk daudz. Par laimi šajā pasaulē ir tādas receptes, tādiem sliņķiem kā man.
Ar ko šī recepte ir atšķirīga no citām? Tikai ar to, ka gaļasmašīnas vietā izmantosim nazi!
Sastāvdaļas
- 500g vistas gaļas
- 1 ola
- 150g siera
- 3 ēdamkarotes miltu
- garšvielas
- ķiploku pulveris
- rīvmaize
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Vistas gaļu noskalo, kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Liek uz gaļas dēļa un ar nazi sagriež mazos gabaliņos.
Gaļai viršu ber garšvielas, piparus, pievieno sāli, ķiploku pulveri, zaļumus. Būs gardi, ja pievienosiet svaigus pētersīļus. Tā kā tas ir gaumes jautājums, tad ar garšvielām variējiet pats.
Tad sakuļ olu un pievieno gaļu, pievieno miltus, rīvētu sieru un visu kārtīgi samaisa.
Tad formē kotletes. Svarīgi “piešauties” un kotletes neveidot ne pārāk mazas, ne pārāk lielas. Pirmajā gadījumā tās būs pārāk sausas, bet otrajā gadījumā grūtāk izcepamas.
Tad kotletes apviļā rīvmaizē un no katras puses cep 3 minūtes.