Šo recepti izstāstīja un iemācīja pagatavot vecmāmiņa no Gruzijas.
Sastāvdaļas:
- Cūku kājas – 4gb
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Sīpols – 1gb
- Garšvielas
- Burkāns – 1gb
- Lauru lapas
- Sāls
- Baziliks
- Kinza
- Vīna etiķis sarkanais – 0,5 l uz 1 litru ūdens
Gaļa kārtīgi jānomazgā, jānotīra un jāiemērc ūdenī uz 12 stundām, tad pabeigt tīrīšanu.
Lasi arī: Torte ”Debesis mutē”
Pagatavošana:
Sagatavotas cūku kājas aplej ar aukstu ūdeni, tā lai tas būtu pa 2-3 cm augstāk. Uz lielas uguns uzvāra un nolej pirmo buljonu. Vēlreiz nomazgā gaļu. Tā jūs atbrīvosieties no nepatīkamās smakas. Vēlreiz aplej gaļu ar vēsu ūdeni, bet tagad pievieno burkānu, lauru lapas, piparus, sīpolu un sīpolu mizas, kuras pirms tam kārtīgi nomazgā. Liek uz uguns un vāra 3 stundas uz vidējas uguns, nedaudz atvērtu vāku. Pēc 1,5-2 stundu vārīšanās, pievieno sāli un citas garšvielas pēc garšas. Kad gaļa viegli atdalīsies no kaula, izņemiet no buljona un atdaliet no kauliem. Būtu labi, ja gaļa paliktu dažos veselos gabalos. Pēc tam gaļu liek formā, aplej ar vīna etiķi un pievieno zaļumus. Atstāj marinēties uz 15-20 minūtēm. Buljonu izkāš, pievieno sagrieztus ķiplokus un pieber sāli. Pavāra vēl pāris minūtes, pēc tam lej formā ar marinēto gaļu un atstāj sastingt. Kad sastingusi, var sagriezt un pasniegt.
Ar ko pasniegt, vai var izmantot citu gaļu un garšvielas?
Pirms pasniegšanas noteikti sagrieziet ēdienu porciju gabaliņos, var nedaudz uzbērt piparus. Mužuži Gruzijā vienmēr pasniedz aukstu kopā ar lavašu, adžiku vai sinepēm un lociņiem. Tas piedod īpašu garšu. Ar garšvielām var eksperimentēt. Var izmantot arī cūku ausis, astes.