Gaļas vietā ņemu baklažānus un gatavoju “karbonādes”: gan pēc izskata, gan garšas gandrīz neatšķiras no gaļas (gardi un vienkārši)

edzive

Daudzi, kurus es cienāju ar šo uzkodu, to izmēģinājuši, jautāja: “Kāda gaļa?” Un viņi bija pārsteigti, kad es teicu, ka tie ir parastie baklažāni. Recepte nav jauna, un jā, daudzi to zina un gatavo jau ilgu laiku. Bet, ja neesat to mēģinājuši, es to ļoti iesaku.

KĀ GATAVOT:

Nomizoju baklažānu. Obligāti.

Jā, lai gan es šo ēdienu saucu par karbonādi, te nevajag neko pārspīlēt. Bet ir ļoti svarīgi pareizi sagriezt baklažānu!

Nomizotos baklažānus sagriežu plānās šķēlītēs. Biezumam jābūt ne vairāk kā 5 mm. Ja sagriezīsi biezāku, tas negaršos tik labi. Es izmantoju speciālo rīvi. Visas šķēles ir vienāda biezuma. No kurienes dabūju šo rīvi, neatceros. Tā jau man ir 15 gadus, ne mazāk… Bet, protams, jūs varat iztikt bez rīves un sagriezt baklažānus ar parastu nazi.

Baklažānu apber ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm. Šajā laikā dziļā šķīvī sakuļ 2 olas.

Baklažānu šķēles nosusinu ar papīra dvieli, iemērcu vispirms šķīvī ar miltiem (no visām pusēm labi sarullēju), tad sakultajās olās. Tieši tā, nevis otrādi!

Lieku pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu uz vidējas uguns no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai krāsai.

Varat tos uzlikt uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu. Bet tas nav obligāti. Daudz taukvielu “karbonādes” neuzņem. Baklažāna iekšpuse ir mīksta. Tie ir pilnībā sagatavoti. Un tas izrādās ļoti garšīgs. Tas patiešām garšo pēc gaļas.

Var pasniegt ar jebkuru mērci. Šodien man ir adžika no plūmēm.

Šo ēdienu var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More