Sastāvdaļas
- Cūkgaļas karbonāde – 700g
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
- Kartupeļi – 5-6gb
- Sīpoli – 3gb
- Piens – 700ml
- Sviests – 1ēd. kar.
- Muskatrieksts – 1 šķipsniņa
- Milti – 3 ēd. kar.
- Olas – 3gb
- Cietais siers – 150g
- Eļļa – 1ēd. kar.
Lasi arī: Kas jāēd vakariņās, lai nepieņemtos svarā: 20 garšīgi varianti
Pagatavošana
Gaļu sagriež ap 1cm biezās šķēlēs, ietin pārtikas plēvē un izklapē. Uzber sāli un piparus. Kartupeļus sagriež šķēlēs, sīpolus – pusgredzenos vai gredzenos. Katliņā samaisa pienu, sviestu, muskatriekstu, sāli un piparus. Karsē uz nelielas uguns nepārtraukti maisot. Kad sviests izkusis, nepārtraukti maisot pamazām pievieno miltus. Kad mērce nedaudz sabiezējusi – ņem nost no uguns. Nedaudz atdzesē. Pievieno olas un vidēji sarīvētu cieto sieru, kārtīgi samaisa. Cepšanas formu iesmērē ar eļļu, izliek kartupeļus, gaļu, tad sīpolus. Pārlej ar piena – olu mērci un cep ap 40 minūtēm 180 grādos.