Katrai saimniece saldētavā atrodas maltā gaļa, bet parastās kotletes ir visai apnicīgas. Ir daudz veidu kā pagatavot malto gaļu.
Sastāvdaļas
- Vistas maltā gaļa – 450g
- Sīpols – 1/4 daļa sīpola
- Rīvmaize – 100g
- Parmezāna siers – 70g
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Pētersīļi
- Ola – 1gb
- Sāls – pēc garšas
- Melnie pipari – pēc garšas
- Tomāti – 800g
- Ūdens – 200ml
- Itāļu garšvielu maisījums – pēc garšas
- Spagetti – 250g
- Augu eļļa – 2 ēd. kar.
Dekorēšanai
- Baziliks
- Parmezāna siers
Lasi arī: Kā pareizi pagatavot frikadeļu gaļu, lai tā būtu garda un sātīga
Pagatavošana
Gatavošanu sāk ar cepeškrāsns uzsildīšanu līdz 200 grādiem. Cepešpannu apsmērē ar eļļu un liek sildīties. Malto gaļu liek bļodā, pievieno sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, olu, sasmalcinātus pētersīļus, samaltu sieru un rīvmaizi. Pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Ar karotes palīdzību veidot nelielas bumbiņas. Nedaudz apsmidzina ar eļļu un kārto uz iepriekš uzkarsētas cepešpannas. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Kamēr bumbiņas cepas,uzvāra spagetti, sasmalcina tomātus. Īsu mirkli pirms frikadeļu izņemšanas no cepeškrāsns, uzsilda pannu un saber tomātus. Pievieno itāļu garšvielas. Izņem frikadeles un pārliek uz pannas, pievieno ūdeni un visu lēnām samaisa. Pasniedzot no sākuma liek traukā spagetti, tad frikadelītes un visu pārlej ar tomātu mērci. Dekorē ar baziliku un rīvētu sieru.